sertésmáj

Májpüréleves

Májpüréleves Hozzávalók: 40 dkg sertéscsont, 25 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller, 4 vöröshagyma, 40 dkg sertésmáj, 5 dkg sertészsír, 6 dkg liszt, 2 dl tejszín, 10 szem egészbors, 3 dkg vöröshagyma a rántáshoz, a betéthez 2 szelet szikkadt kenyér. A csontot fazékban, hideg vízben habzásig főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymából hármat felkockázunk, […]

Májpüréleves Tovább olvasom »

Reggeli sült húsok, kenőmájas almával

Reggeli sült húsok, kenőmájas almával (disznótoros reggeli) Hozzávalók: 2 kg tokaszalonna, 1 kg húsos hasaalja szalonna, 30 dkg lapocka, vagy comb, só, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg zsír. Kenőmájas: 2 kg sertésmáj, 30 dkg vöröshagyma, sertészsír, só, őrölt feketebors, majoránna, 2 evőkanál porcukor, 3 alma, 1 kg főtt háj, 20 dkg főtt színhús. A vöröshagymát

Reggeli sült húsok, kenőmájas almával Tovább olvasom »

Zöld Marci kedvence

Zöld Marci kedvence Hozzávalók: fél zellergumó, 10 dkg sonka, 3 vöröshagyma, 1 kg sertéstarja, fél kg sertésmáj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoranna, 5 evőkanál zsír. A zellert megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben előfőzzük. A hagymát, sonkát is felkockázzuk. A májat ledaráljuk. Egy serpenyőben két evőkanál zsíron kevés sóval megpároljuk a hagymát. A

Zöld Marci kedvence Tovább olvasom »

Májas sertéspörkölt

Májas sertéspörkölt Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 20 dkg oldalas, 20 dkg lapocka, 15 dkg hasaalja szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, zsír, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 levél zsálya, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál paradicsompüré. A húsokat, a májat, a szalonnát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. Egy jó teáskanálnyi zsíron

Májas sertéspörkölt Tovább olvasom »

Mája leves regöliesen

Mája leves regöliesen Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg sertésmáj, 30 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, fél paprika, 1 paradicsom, 3 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, 10 szem egészbors, kávéskanálnyi őrölt bors, 4 közepes burgonya, 2 evőkanál házi ételízesítő. Rántás: 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1

Mája leves regöliesen Tovább olvasom »

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Hozzávalók: 2 kg sertés oldalas (egészben), 50 dkg sertésmáj, 30 dkg vöröshagyma, sertészsír, 3 kávéskanál őrölt paprika, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt kömény, 1 dl rizs, 1,5 dl hús alaplé, 2,5 dl sör, 3 evőkanál zsemlemorzsa. Dödölle: 60 dkg krumpli, só, babérlevél,

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Tovább olvasom »

Józanító máj

Józanító máj Hozzávalók: (8 főre) 1,5 kg sertéscomb, 2 evőkanál sertészsír, 6 vöröshagyma, 1,5 kg sertésmáj, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma. A sertéshúst felkockázzuk, mint a pörköltnek valót. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A sertésmájat csíkokra szeljük. Egy lábasban

Józanító máj Tovább olvasom »

Májleves

Májleves Hozzávalók: 1 kg sertés csontos hús (lengőborda, szegycsont), 50 dkg színhús (comb, tarja), 50 dkg sertésmáj, 50 dkg vegyes zöldség (zeller, petrezselyem, sárgarépa), 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 3 evőkanál paradicsomlé, 3 teáskanál darált paprika, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál majoránna. A rántáshoz: 2 evőkanál

Májleves Tovább olvasom »

Paradicsomos savanyú máj

Paradicsomos savanyú máj Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 70 dkg sertéscomb (lapocka), 1 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 kávéskanál majoránna, 3 evőkanál étolaj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 dl paradicsomlé, fél evőkanál 10%-os ecet. A rántáshoz: fél dl étolaj, 3 evőkanál liszt. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró

Paradicsomos savanyú máj Tovább olvasom »

Sawes – dagadó savanyú mártásban

Sawes – dagadó savanyú mártásban Hozzávalók: 1 kg dagadó, 1,5 l abalé (vagy húslé), 20 dkg sertésmáj, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál őrölt paprika, 5 evőkanál sertészsír, 5 evőkanál liszt. A dagadót szálával ellentétes irányban szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy nagyobb lábasban négy csapott

Sawes – dagadó savanyú mártásban Tovább olvasom »

Tunki

Tunki Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertés lapocka, 50 dkg sertésmáj, 3 evőkanál sertészsír, 3 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál feketebors, 4 teáskanál paprikakrém, 4 babérlevél, 1 csapott evőkanál só, 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg tokaszalonna. A rántáshoz: 10 evőkanál sertészsír, 10 evőkanál liszt. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy lábasban

Tunki Tovább olvasom »

Halasi savanyúmáj

Halasi savanyúmáj Hozzávalók: 10 dkg hasaalja szalonna, 1 vöröshagyma, 40 dkg porcogós lapockavég, 20 dkg sertéslép, 20 dkg sertéstüdő, 10 dkg sertésmáj, 10 dkg velő, diónyi zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 1 evőkanál darált paprika, 1 kávéskanál őrölt bors. 50 dkg vöröshagyma, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, fél dl víz, 1 teáskanál

Halasi savanyúmáj Tovább olvasom »