sokáig eláll

Diós és mákos kifli

Diós és mákos kifli Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,75 dl tejföl, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, 10 dkg darált mák, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kajszibarack lekvár. A sütemények átforgatásához porcukor. Egy tálba beleöntjük a lisztet, a porcukrot, vaníliás cukrot, és az egészet puha margarinnal összegyúrjuk. Hozzáadjuk …

Diós és mákos kifli Tovább »

Mézes puszedli

Mézes puszedli Hozzávalók: 35 dkg liszt, 10 dkg rétesliszt, 1 púpos teáskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 1 tojás sárgája, pár csepp citromlé, 15 dkg méz, 8 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi őrölt gyömbér, 1 kávéskanál mézes fűszer, 1 evőkanál tejföl. A mázhoz: 12 dkg porcukor, 1 tojás …

Mézes puszedli Tovább »

Mézes süti színes glazúrral

Mézes süti színes glazúrral Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 púpos evőkanál sertészsír, 8 evőkanál méz, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 4-6 evőkanál tej, 1 dl baracklekvár, 30 dkg színes glazúr, 8 dkg kókuszzsír, szóró cukor. A lisztbe beleszitáljuk a …

Mézes süti színes glazúrral Tovább »

Lekváros linzer

Lekváros linzer Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál sertészsír, 12 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, fél csomag sütőpor, 1 dl tejföl. A közepébe szilvalekvár, a tetejére porcukor. A lisztet a porcukorral, vajjal, zsírral és sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és a tejföllel addig gyúrjuk, amíg szép sima tésztánk lesz. …

Lekváros linzer Tovább »

Kókuszos-fahéjas csiga

Kókuszos-fahéjas csiga Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojás sárgája, csipetnyi só, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej. A habhoz: 4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál barnacukor. A tészta kenéséhez 0,5 dl tej, 2 dkg vaj. Az élesztőt …

Kókuszos-fahéjas csiga Tovább »

Padlizsánkrém sült paprikával

Padlizsánkrém sült paprikával Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 40 dkg piros színű (kápia) paprika, 2 nagyobb lila hagyma, 1 dl házi ketchup, fél dl étolaj. Fűszerek: 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors és kurkuma. Az üvegek tetejére 1-1 evőkanál étolaj. A padlizsánok zöld végét levágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és egy óráig sütjük. A paprikát …

Padlizsánkrém sült paprikával Tovább »

Hamis mézes puszedli

Hamis mézes puszedli Hozzávalók: fél liter cukor, fél liter víz, 60 dkg liszt, 1 csomag szalagáré, 1 kávéskanál szegfűszeg, 3 tojás. A tojások fehérjéhez további 20 dkg kristálycukor, cseppnyi ecet, csipetnyi só. A fél liter cukrot lábosban megpirítjuk. Amikor már szép aranybarnára olvadt, hozzáöntünk fél liter vizet. Vigyázzunk, mert ilyenkor szuszog, fortyog, köp, mint a …

Hamis mézes puszedli Tovább »

Olajos hal

Olajos hal Hozzávalók: 1 kg vékony karikákra vágott vöröshagyma, 2 kg tisztított, sűrűn beirdalt, darabolt keszeg. Soronként 2 babérlevél, kávéskanál őrölt bors, ízlés szerint só, 1 liter étolaj. Egy lábos aljára fél dl étolajat öntünk, és megszórjuk hagymakarikákkal. A keszegdarabkákat egyenként kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval. Egy sort a hagymára rakunk. Két babérlevelet, és kávéskanálnyi őrölt …

Olajos hal Tovább »

Paulette

Paulette Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, kevés tej. A habhoz: 2 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 25 dkg darált dió. A tepsi előkészítéséhez zsír, liszt. A sütemény tetejére vaníliás porcukor. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és a tojások …

Paulette Tovább »

Diós kosárka

Diós kosárka Hozzávalók: 4 tojás sárgája, 2 evőkanál porcukor, 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, csipetnyi só, fél csomag sütőpor, 1 citrom. A töltéséhez: 2dl baracklekvár, 4 tojás fehérje, 25 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 25 dkg darált dió, a tetejére vaníliás porcukor. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, és a porcukrot. Összekeverjük sóval, …

Diós kosárka Tovább »

Nuss stangl – Diós rúd

Nuss stangl – diós rúd Hozzávalók: 1 kg dió, 10 tojás fehérje, 1 kg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 csepp citromlé, a deszka szórásához liszt, a tepsi kenéséhez sertészsír. A dió ¾ részét finomra, a többit durvára daráljuk, és összekeverjük. A tojások fehérjébe beleborítjuk a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és gőz felett kemény habbá …

Nuss stangl – Diós rúd Tovább »