Hozzávalók: 1 egész tojás, 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 12,5 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1/2 csomag szalagáré, 2 evőkanál langyos tej, csipetnyi só. A tetejére: 1 tojás fehérje, kristálycukor.
A tojásokat egy tálba felütjük, cukorral, majd tejföllel, margarinnal, csipetnyi sóval habosra keverjük.
A szalagárét kevés langyos tejben feloldjuk, és a lisztbe borítjuk. Az egészet a tojásos masszával összekeverjük, majd kézzel átgyúrjuk.
Lisztezett deszkán gombócot készítünk belőle, amit fél centi vastagra kisodrunk. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, tojásfehérjével átkenjük a tetejét, cukorban megmártjuk, majd 180 fokon, 10-15 perc alatt világosra sütjük.
Sokáig elálló, finom sütemény.