Hungarikum Média-díjat kaptunk!

 

Csütörtökön este eddigi munkásságunk legnagyobb szakmai elismerését vehettük át Veszprémben, a Petőfi Színházban. A kuratórium döntése alapján az Ízőrzők sorozat Hungarikum Média-díjat kapott. A műsorvezető a következő szavakkal méltatta tevékenységünket:

„Az „Ízőrzők”, a Duna Televízió és a Duna World csatornán 2007 óta látható ismeretterjesztő országjáró filmsorozat, amelyben az alkotók, Róka Ildikó és Móczár István, a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett a meglátogatott településeket is részletesen bemutatják. Sorra veszik a környék kirándulási lehetőségeit, látnivalóit, értékeit, és megkülönböztetett figyelmet szentelnek a hagyományőrző kézművesek, civil csoportok munkájának is. A filmekben csak helyiek szerepelnek, nincs narráció, műsorvezető, mindig az adott helység lakói a főszereplők.

A műsor sajátos hangulatát a benne szereplők adják ízes beszédükkel, őszinte emberi megnyilvánulásaikkal.

Az alkotók büszkék arra, hogy a forgatások hatására népdalkórusok alakultak újjá, helytörténeti gyűjtemények, tájházak jöttek létre, és baráti társaságok alakultak.”

Köszönet az MTVA-nak, ill. a Duna Televíziónak, hogy otthont adott a sorozatnak, nézőinknek a kitartó támogatásért, a mögöttünk álló 292 településnek és hagyományőrző közösségeinek a velünk együtt végzett alkotó munkáért.