2021 margójára

Október végével lezártuk az idei forgatásokat. Bizony az idei nyáron eljutottunk a 250. epizódhoz, sőt, túl is léptünk rajta. Köszönet hálás nézőinknek azért, hogy ez így alakulhatott.

Az idei esztendőben a tervezett húsz helyett 19 epizódot készítettünk. Ez is jelzi, hogy nem volt zökkenőmentes szezonunk. Azonban az a 19 egytől egyig megérte a munkát, hiszen kivétel nélkül nagyszerű helyeket ismertünk meg, amelyeket örömmel tudunk ajánlani nézőink figyelmébe is. Az egyik héten a nyugati, a következőn már a keleti határ közvetlen szomszédságában forgattunk.

Akik szeretik műsorunkat tudják, hogy a hagyományos ízek mellett mindig szívesen mutatjuk be a helyi értékeket, hagyományőrző egyesületeket is. Az idén sem volt ez másképp.

Változó világunk ellenére mindig találunk megkapóan szép természeti környezetet. Nem kell külföldre utazni, hogy csodás képződményeket láthassunk. Emlékezetesek maradnak a Bükkben a kaptárkövek. Érdekesség, hogy sok helyen jártunk, vagy főztünk vízparton: horgásztó, vagy folyó mellett.

Örömmel láttuk, hogy egyre több településen gondolkodnak együtt velünk, gyűjtik a régi recepteket, és készítik is az ételeket, néha egy kis csavarral, de nagyon lelkesen. Évről-évre alakulnak Ízőrzők közösségek, akik névválasztásukkal is csatlakoznak hozzánk. Jó volt látni, hogy egyre több a fiatal arc, van remény, hogy a szépkorúakkal nem vesznek el népi ételeink.

Bár a forgatás két napjának programja mindig nagyon pörgős, azért általában az első estén jut egy kis idő arra, hogy leüljünk, és finom ételeket kóstolgatva beszélgessünk, kicsit jobban megismerjük egymást. A bezártságot követő időszakban ezek a találkozások különös értékkel bírtak.

Nagy örömünkre máris megkaptuk a lehetőséget arra, hogy jövőre újra folytassuk.

Nézőinknek azt ajánljuk, január közepéig gyönyörködjenek az idei bemutatókban, közben mi már készülünk, szervezzük a 2022-es forgatásokat, hogy jövőre ismét új epizódokkal jelentkezhessünk.