Hozzávalók: (1 sütőtepsihez) 50 dkg krumpli, 1 fakanál sertészsír, só, 8 dl kefir, 2 tojás, liszt. Tetejére: 10 dkg zsír, 2 dl tejföl.
A krumplit megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, megsózzuk, előmelegített sütőben 15-20 percig elősütjük.
Közben összekeverjük a rávalót. A kefirhez tojásokat, teáskanálnyi sót, kb. tíz deka lisztet adunk. Palacsinta állagú anyagot készítsünk.
Az elősütött krumplira ráborítjuk, és elegyengetjük a tésztát. Tetejét olvasztott, forró zsírral meglocsoljuk, és tejföllel megpöttyözzük.
180 fokra előmelegített sütőben húsz-harminc perc alatt szép színesre sütjük. Kockákra vágva kínáljuk.
