Paprikás krumpli nokedlivel

Paprikás krumpli nokedlivel

Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 0,5 dl étolaj, 3 vöröshagyma, 1,5 kg krumpli, 20 dkg kolbász, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 2 teáskanál paprikakrém, 1 paradicsom, 1 nagyobb paprika, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt fehérbors, 2 teáskanál só. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1 teáskanál só.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is kisebb darabokra szeljük.

A sertészsírt összeolvasztjuk az étolajjal, beleborítjuk a hagymát, a paprikát, és a paradicsomot is. Összesütjük, majd megszórjuk darált paprikával és őrölt paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy az ételt ellepje. Fűszerezzük fehérborssal, sóval, és beletesszük a feldarabolt füstölt húsokat is. Fedőt teszünk rá, és addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben elkészítjük a nokedlit. A lisztet sóval, tojással és kevés vízzel galuska sűrűségű masszává keverjük.

Amikor megfőtt a krumpli, beleszaggatjuk a nokedlit, és összefőzzük a paprikással.