Hozzávalók: (8 főre) 1 sertésszív, 1 sertésnyelv, 20 dkg tüdő, 1 sertés vese, 1 vöröshagyma, 4 babérlevél, só, őrölt feketebors, 50 dkg krumpli, két evőkanál 10 %-os ecet. Rántás: 1 evőkanál sertészsír, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt paprika. Habarás: 4 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 5 dl tej.
A húsokat apró darabokra vágjuk, és forró vízben, kb. két órán át abáljuk. Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk.
Az előfőzött belsőségeket kicsit hűlni hagyjuk, majd közepes méretű kockákra vágjuk. Ezt három liter vízben babérlevéllel, a megtisztított, egész vöröshagymával, valamint egy púpos evőkanál sóval másfél órán át főzzük. Idő közben őrölt borssal fűszerezzük.
Rántást keverünk. A felhevített zsírban lepirítjuk a fokhagymát, a lisztet, őrölt paprikával elkeverjük, hideg vízzel felengedjük.
A habaráshoz a lisztet a tejföllel és a tejjel csomómentesre kidolgozzuk.
Amikor megpuhultak a húsok, hozzáadjuk a krumplit, negyed óra főzés múltán a rántással összeforraljuk, majd következik a habarás és a legvégén két evőkanál ecet.
Friss kenyeret kínálunk hozzá.