Tárkonyos csirkemell zabos zöldségágyon

Tárkonyos csirkemell zabos zöldségágyon

Hozzávalók: (6 főre) 1 kg filézett csirkemell, 1 közepes karfiol, 1 nagy sárgarépa, 2 nagy vöröshagyma, 1 cukkini, 6 gerezd fokhagyma, 3 kisebb édesburgonya, 4 közepes újburgonya, negyed fej káposzta, 50 dkg csiperke, 2 dl főzőtejszín, 2,5 dl zabpehely, liszt, só, őrölt bors, tárkony, olívaolaj.

A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal, tárkonnyal, négy gerezd zúzott fokhagymával és olívaolajjal alaposan átkeverve bepácoljuk.

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát tökgyalun lereszeljük, a vöröshagymát félbevágjuk, majd csíkozzuk, a cukkinit, héját meghagyva karikázzuk, és negyedeljük. A krumplikat felkarikázzuk. A karfiolt kisebb rózsákra szétválasztjuk, a gombát szeleteljük, a káposztát csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben a csíkozott vöröshagymát, a reszelt sárgarépával együtt, olívaolajon, kevés vízzel és sóval, fedő alatt kezdjük párolni. Pár perc múlva ráborítjuk a többi zöldségfélét (a gomba kivételével), másfél deci vizet adunk hozzá, valamint további két evőkanál olívaolajat, és tovább pároljuk.

Amikor félig megpuhult, beletesszük a gombát, nyomunk rá két nagy gerezd fokhagymát. Sózzuk, és fedő alatt készre pároljuk.

A lisztbe borsot, sok tárkonyt keverünk, ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd egy serpenyőben, olívaolajon, gyakran forgatva kisütjük.

Az elkészült zöldséget zabpehellyel, és tejszínnel összekeverve felforraljuk, és a csirkemellhez köretként kínáljuk.