Tojásos krumpli – tardi reggeli
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 4 tojás, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt paprika, 20 dkg kenyérszalonna, 20 dkg lángolt kolbász, 2 evőkanál sertészsír.
A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük.
Egy serpenyőbe, vagy lábasba beletesszük a zsírt, felolvasztjuk, és ráborítjuk a krumplit. Sűrűn kevergetve 15-20 perc alatt megsütjük.
A szalonnát és a kolbászt is kakastaréjnak felvágjuk. Egy kisebb edényben először kisütjük a szalonnát, majd a zsírjában a kolbászt is, hogy szépen nyíljon szét a bevágások mentén.
A tojásokat felverjük.
A krumplit sóval, borssal ízesítjük, majd a tojást ráöntjük, és összesütjük.
Tálalásnál a tojásos krumplit megszórjuk őrölt paprikával, a kisült szalonna végeit is belemártjuk, hogy szép színes legyen. Rátesszük a szalonnát és a kolbászt is.
Friss kenyérrel fogyasztjuk, savanyúságot, salátát kínálhatunk mellé.