Tojásos krumpli – tardi reggeli

Tojásos krumpli – tardi reggeli

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 4 tojás, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt paprika, 20 dkg kenyérszalonna, 20 dkg lángolt kolbász, 2 evőkanál sertészsír.

A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük.

Egy serpenyőbe, vagy lábasba beletesszük a zsírt, felolvasztjuk, és ráborítjuk a krumplit. Sűrűn kevergetve 15-20 perc alatt megsütjük.

A szalonnát és a kolbászt is kakastaréjnak felvágjuk. Egy kisebb edényben először kisütjük a szalonnát, majd a zsírjában a kolbászt is, hogy szépen nyíljon szét a bevágások mentén.

A tojásokat felverjük.

A krumplit sóval, borssal ízesítjük, majd a tojást ráöntjük, és összesütjük.

Tálalásnál a tojásos krumplit megszórjuk őrölt paprikával, a kisült szalonna végeit is belemártjuk, hogy szép színes legyen. Rátesszük a szalonnát és a kolbászt is.

Friss kenyérrel fogyasztjuk, savanyúságot, salátát kínálhatunk mellé.