Hozzávalók: (15 főre) 3 kg vaddisznócomb, 2 kg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3 paradicsom, 2 tv-paprika, 20 dkg vargánya, 3 evőkanál vaddisznózsír, só, 2 teáskanál őrölt kömény, 10 babérlevél, fél csomag borókabogyó, 3 evőkanál őrölt paprika. Cinkéhez: 2 kg krumpli, 25 dkg liszt, só.
A vadhúst, vöröshagymát, fokhagymát, tv-paprikát kisebb kockákra vágjuk. A paradicsomot szeleteljük.
A bogrács aljában zsírt olvasztunk, megpároljuk rajta a kétféle hagymát a paprikával, paradicsommal együtt. Teáskanálnyi sóval lecsóalapot készítünk.
Amikor elkészült, a tűzről félrehúzva őrölt paprikát szórunk rá, majd rápakoljuk a húst, és addig sütjük, amíg a hús levet ereszt. Ekkor fűszerezzük köménnyel, babérlevéllel, borókabogyóval és sóval.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben az elpárolgott levét mindig csak kevés vízzel pótolhatjuk.
Amikor megfőtt a pörkölt, hozzáadjuk a vargányát, és ezzel együtt készre főzzük.
A cinkéhez a megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. A főzőlé felét meghagyva, azzal együtt áttörjük, liszttel és sóval összekeverve megfőzzük. Akkor lesz jó, amikor már puffogni kezd.
Tálaláskor a tányérok aljában szétterítjük a cinkét, erre szedjük rá a vadpörköltet. Savanyúságot kínálunk hozzá.
