darált sertéshús

Sváb káposztás kolbász

Sváb káposztás kolbász Hozzávalók: (15-20 főre) 5 kg szaftos, darált sertéshús, 10 dkg őrölt paprika, 10 dkg asztali só, 1 dkg őrölt feketebors, 1 dkg őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 2 kg káposzta, a sütéshez zsiradék. A fejes káposztát csíkokra vágjuk, zsíron lepirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. A megsült káposztát turmixszal aprítjuk, a kolbászhúson elterítjük. […]

Sváb káposztás kolbász Tovább olvasom »

Rakott karfiol

Rakott karfiol Hozzávalók: (8 főre) 2 kg karfiol, 20 dkg rizs, 50 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt bors, só, 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl tejföl, kacsazsír. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk, egy nagyobb fazék sós vízben félpuhára főzzük. Egy másik edénybe három-négy evőkanál kacsazsírra feltesszük a felkockázott vöröshagymát. A rizst

Rakott karfiol Tovább olvasom »

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon Hozzávalók: 2 sertés dagadó, só, őrölt feketebors, 80 dkg darált sertéshús, 2 kis fej vöröshagyma, 4 dkg fokhagyma, 25 dkg sertészsír, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 25 dkg kenyér, 1 kg savanyú káposzta. Körethez: 1 kg burgonya. A dagadót késsel felszúrjuk, kívül-belül besózzuk. A petrezselyemzöldet felvágjuk, a

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon Tovább olvasom »

Parázson főtt töltött káposzta

Parázson főtt töltött káposzta Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta, 2 kg savanyított káposzta levél, 3 kg sertés darált hús, 2 marék rizs, 4 tojás, 1 teáskanál őrölt feketebors, 6 dkg só, 9 dkg őrölt paprika, 5 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 sertés köröm, 20 dkg füstölt csülök, 3 dl lecsó, 6 evőkanál

Parázson főtt töltött káposzta Tovább olvasom »

Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel

Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg brokkoli, 20 dkg gomba, 1 nagyobb burgonya, 1 nagyobb sárgarépa, só, őrölt feketebors, 1 kis fej vöröshagyma, csipetnyi szódabikarbóna, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 3 dl étolaj, 10 dkg zsemlemorzsa. A rizshez: 2 bögre rizs, 1 vöröshagyma, 3 különböző színű paprika, só,

Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel Tovább olvasom »

Sodrott hús köleskásával

Sodrott hús köleskásával Hozzávalók: 30 kis szelet marha fehérpecsenye, só, 2 dl étolaj a sütéshez, 50 dkg vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 kávéskanál majoránna. Töltelék: 1 kg darált sertéshús, 4 szelet szikkadt kenyér, 2 tojás, 2 vöröshagyma, só, őrölt feketebors. Kása: 1 kg köles, 40 dkg aszalt szilva, só, 2 dl étolaj, 2 evőkanál cukor,

Sodrott hús köleskásával Tovább olvasom »

Edit-féle tökös rakottas gazdagon

Edit-féle tökös rakottas gazdagon Hozzávalók: 2 db tök vagy cukkini, 30 dkg darált sertéshús, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 20 dkg füstölt kolbász, 7 db tojás, 20 dkg előfőzött rizs, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 20 dkg reszelt sajt, 1,5 dl

Edit-féle tökös rakottas gazdagon Tovább olvasom »