kifli

Brokkoli krémleves fokhagymás-snidlinges pirítóssal

Brokkoli krémleves fokhagymás-snidlinges pirítóssal Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, fél dl étolaj, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 3 kis fej vöröshagyma, 4 dl főzőtejszín. A betéthez: 2 szikkadt kifli, 1 kis csokor snidling, 1 evőkanál olívaolaj, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt. A fazékba beletesszük a rózsáira szedett, …

Brokkoli krémleves fokhagymás-snidlinges pirítóssal Tovább »

Kapros sós kifli

Kapros sós kifli Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 2 dl aludttej (kefir), 1 teáskanál cukor, 12,5 dkg margarin, 1 teáskanál só, 1 dl étolaj, 1 nagy csokor kapor. A kiflik tetejére 1 tojás, csipetnyi só. Az aludttejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba borítjuk. …

Kapros sós kifli Tovább »

Sós kifli

Sós kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dkg sertészsír, 2 tojás. A tetejére: 1 tojás, 1 evőkanál só, 2 teáskanál köménymag. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kelni. A lisztet dagasztótálba tesszük. Beleszórjuk a sót, ráborítjuk a megkelt élesztőt …

Sós kifli Tovább »

Túrós guba

Túrós guba Hozzávalók: (6 főre) 6 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 60 dkg túró, 4 dl tejföl, csipetnyi só, 12 db kifli, 20 dkg mazsola, 1 citrom héja, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor. A kifliket felkarikázzuk. A tejet felforraljuk. Beletesszük a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sót, végül a margarint is …

Túrós guba Tovább »

Káposztás kifli

Káposztás kifli Hozzávalók: (32 db kiflihez) 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dl étolaj, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál cukor. A töltelékhez: 1 közepes fej káposzta, 1 evőkanál só, fél dl étolaj, kávéskanálnyi őrölt bors. A tetejére 1 tojás. Először a káposztát lereszeljük, sóval elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk. …

Káposztás kifli Tovább »

Sós kifli

Sós kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2 teáskanál só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 25 dkg sertészsír. A lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy deci langyos vizet, és megvárjuk, míg megkel. Adunk hozzá egy tojást, egy teáskanálnyi sót, és 15 dkg zsírt. Langyos vízzel kidagasztjuk …

Sós kifli Tovább »

Derecskei rakott kifli

Derecskei rakott kifli Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola. A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket …

Derecskei rakott kifli Tovább »

Sörkifli

Sörkifli Hozzávalók: 1 kg liszt, 7 dkg élesztő, 2 dl étolaj, 1 evőkanál só, kávéskanálnyi őrölt bors és őrölt kömény, 7 dl tej, 1 evőkanál cukor, 30 dkg sajt, 40 dkg füstölt kolbász, 1 tojás, a tepsi kikenéséhez zsír, vagy olaj. A lisztet tálba szitáljuk, adunk hozzá egy evőkanál sót, kevés őrölt borsot és köményt, …

Sörkifli Tovább »