kifli

Lili kifli

Lili kifli Hozzávalók: 25 dkg margarin, csipetnyi só, fél sütőpor, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor. Töltelék: szilvalekvár. Összeállítjuk a tésztát. A lisztet csipetnyi sóval, sütőporral elkeverjük, margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is átforgatjuk, utána visszatesszük a tálba, abban negyed óráig pihentetjük. Kétfelé választjuk, két cipót formázunk […]

Lili kifli Tovább olvasom »

Kifli felfújt

Kifli felfújt Hozzávalók: 6 nagyobb kifli, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 9 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, kevés vaj, házi szilvalekvár, 10 dkg málna. A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliás cukorral, két evőkanál kristálycukorral felmelegítjük, majd ráborítjuk a kiflikre. A tepsit kivajazzuk, liszttel megszórjuk, és beleborítjuk a kiflit. Piskótát

Kifli felfújt Tovább olvasom »

Kranki Suppe – Roboráló leves

Kranki Suppe – Roboráló leves betegeknek Hozzávalók: 1 szikkadt kifli, 1 evőkanál zsír, 1 tojás, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, só, 1,5 dl tejföl. A kiflit felkarikázzuk, zsíron megpirítjuk. Őrölt paprikával megszórjuk, felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amíg felforr, a tojást a tejfölben elkeverjük. A forró levesből kanalanként merítünk a tejfölre, átmelegítjük vele. Így keverjük a levesbe

Kranki Suppe – Roboráló leves Tovább olvasom »

Brokkoli krémleves fokhagymás-snidlinges pirítóssal

Brokkoli krémleves fokhagymás-snidlinges pirítóssal Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, fél dl étolaj, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 3 kis fej vöröshagyma, 4 dl főzőtejszín. A betéthez: 2 szikkadt kifli, 1 kis csokor snidling, 1 evőkanál olívaolaj, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt. A fazékba beletesszük a rózsáira szedett,

Brokkoli krémleves fokhagymás-snidlinges pirítóssal Tovább olvasom »

Kapros sós kifli

Kapros sós kifli Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 2 dl aludttej (kefir), 1 teáskanál cukor, 12,5 dkg margarin, 1 teáskanál só, 1 dl étolaj, 1 nagy csokor kapor. A kiflik tetejére 1 tojás, csipetnyi só. Az aludttejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba borítjuk.

Kapros sós kifli Tovább olvasom »

Sós kifli

Sós kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dkg sertészsír, 2 tojás. A tetejére: 1 tojás, 1 evőkanál só, 2 teáskanál köménymag. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kelni. A lisztet dagasztótálba tesszük. Beleszórjuk a sót, ráborítjuk a megkelt élesztőt

Sós kifli Tovább olvasom »

Túrós guba

Túrós guba Hozzávalók: (6 főre) 6 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 60 dkg túró, 4 dl tejföl, csipetnyi só, 12 db kifli, 20 dkg mazsola, 1 citrom héja, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor. A kifliket felkarikázzuk. A tejet felforraljuk. Beletesszük a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sót, végül a margarint is

Túrós guba Tovább olvasom »

Káposztás kifli

Káposztás kifli Hozzávalók: (32 db kiflihez) 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dl étolaj, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál cukor. A töltelékhez: 1 közepes fej káposzta, 1 evőkanál só, fél dl étolaj, kávéskanálnyi őrölt bors. A tetejére 1 tojás. Először a káposztát lereszeljük, sóval elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk.

Káposztás kifli Tovább olvasom »

Sós kifli

Sós kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2 teáskanál só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 25 dkg sertészsír. A lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy deci langyos vizet, és megvárjuk, míg megkel. Adunk hozzá egy tojást, egy teáskanálnyi sót, és 15 dkg zsírt. Langyos vízzel kidagasztjuk

Sós kifli Tovább olvasom »

Derecskei rakott kifli

Derecskei rakott kifli Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola. A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket

Derecskei rakott kifli Tovább olvasom »

Sörkifli

Sörkifli Hozzávalók: 1 kg liszt, 7 dkg élesztő, 2 dl étolaj, 1 evőkanál só, kávéskanálnyi őrölt bors és őrölt kömény, 7 dl tej, 1 evőkanál cukor, 30 dkg sajt, 40 dkg füstölt kolbász, 1 tojás, a tepsi kikenéséhez zsír, vagy olaj. A lisztet tálba szitáljuk, adunk hozzá egy evőkanál sót, kevés őrölt borsot és köményt,

Sörkifli Tovább olvasom »