lángos

Csülkös lángos Rózsika módra

Csülkös lángos Rózsika módra Hozzávalók: (10-12 főre) 1 füstölt csülök, 1,5 dl étolaj, 2 kg liszt, 1 teáskanál őrölt bors, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál só, 2 közepes burgonya. Tálaláshoz: 1 fej fokhagyma, 30 dkg sajt, 4 dl tejföl. A csülköt kb. három óra alatt puhára főzzük, kicsontozzuk, és amikor kihűlt, apró …

Csülkös lángos Rózsika módra Tovább »

Szent László pecsenyéje kefires lángossal

Szent László pecsenyéje kefires lángossal Hozzávalók: (8 főre) 2 kg sertéstarja, 5 nagy vöröshagyma, fél deci étolaj. Pác: só, őrölt feketebors, őrölt kömény, 4 evőkanál mustár, étolaj, 4 gerezd fokhagyma. Lángos: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 evőkanál só, 1 teáskanál cukor, 3 dl kefir, 2 tojás, a sütéshez étolaj. A …

Szent László pecsenyéje kefires lángossal Tovább »

Hamuban sült lángos főtt salátával

Hamuban sült lángos főtt salátával Hozzávalók: (2 lángoshoz) 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 4 dl víz, só, 20 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl. Saláta: 6 fej saláta, 20 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ecet, 2 dl tejföl, só. A lisztre rámorzsoljuk az élesztőt, csipetnyi sóval …

Hamuban sült lángos főtt salátával Tovább »

Sült tarja lángoson majonézes tavaszi salátával

Sült tarja lángoson majonézes tavaszi salátával Hozzávalók: a lángoshoz: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 5 közepes burgonya, só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, fél dl étolaj. A sütéshez étolaj. A sült tarjához: 1 kg sertéstarja, 6 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 3 evőkanál étolaj, 20 dkg füstölt szalonna, 10 dkg …

Sült tarja lángoson majonézes tavaszi salátával Tovább »

Kapros-krumplis lángos

Kapros-krumplis lángos Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, 1 evőkanál zsír. A töltelékhez: 1 kg krumpli, 1 nagy csokor kapor, 2 kávéskanál só, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál tejföl, 1,5 dl tej. A tepsihez és a kisült tésztára zsír, a lángos …

Kapros-krumplis lángos Tovább »

Makala – fokhagyma szósz lángossal

Makala – fokhagyma szósz lángossal Hozzávalók: a lángoshoz: 1 kg liszt, másfél dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 20 dkg rétesliszt, 1 tojás, a sütéshez étolaj. A makalához: 5 dkg sertészsír, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 púpos evőkanál …

Makala – fokhagyma szósz lángossal Tovább »