lángos

Sült tarja lángoson majonézes tavaszi salátával

Sült tarja lángoson majonézes tavaszi salátával Hozzávalók: a lángoshoz: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 5 közepes burgonya, só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, fél dl étolaj. A sütéshez étolaj. A sült tarjához: 1 kg sertéstarja, 6 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 3 evőkanál étolaj, 20 dkg füstölt szalonna, 10 dkg …

Sült tarja lángoson majonézes tavaszi salátával Tovább »

Kapros-krumplis lángos

Kapros-krumplis lángos Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, 1 evőkanál zsír. A töltelékhez: 1 kg krumpli, 1 nagy csokor kapor, 2 kávéskanál só, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál tejföl, 1,5 dl tej. A tepsihez és a kisült tésztára zsír, a lángos …

Kapros-krumplis lángos Tovább »

Makala – fokhagyma szósz lángossal

Makala – fokhagyma szósz lángossal Hozzávalók: a lángoshoz: 1 kg liszt, másfél dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 20 dkg rétesliszt, 1 tojás, a sütéshez étolaj. A makalához: 5 dkg sertészsír, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 púpos evőkanál …

Makala – fokhagyma szósz lángossal Tovább »