Káposztás durgány

Káposztás durgány

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 tojás, kevés víz, zsír, 2 kg savanyú káposzta.

A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, elmorzsolunk benne egy evőkanál sertészsírt, majd beleütünk három tojást, és egy kevés vízzel összeállítjuk a tésztát. Hasonlít a levestésztára, csak van benne zsír is.

Ezt háromfelé választjuk, és deszkán is alaposan kigyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, amennyiben túl savanyú, átmossuk, kicsavarjuk, és rövidebb darabokra vágjuk. Egy púpos evőkanál zsírban megpároljuk.

Ezután egyenként vékonyra sodorjuk a tésztákat. A felületüket átkenjük zsírral, majd gazdagon megszórjuk párolt káposztával. Teljesen beborítjuk vele. Feltekerjük, mint a rétest, félbevágjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Amikor minden rúd a helyére került, a tetejüket is megkenjük zsírral, és előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.

Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.