Krumpliberé zöldfűszerekkel
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 púpos teáskanál só, csokornyi snidling, újhagyma, petrezselyemzöld. A sütéshez zsír, a tálaláshoz tejföl.
A krumplit megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Teszünk bele sót, ráütjük a tojásokat, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy össze tudjon állni a massza.
A zöldfűszereket apróra összevágjuk, ezeket is hozzáadjuk. Amennyiben szükséges, tehetünk hozzá még kevés lisztet.
Nagyobb gombócokat formázunk, amiket enyhén szétlapítunk, így helyezzük a forró zsírba. Serpenyőben mindkét oldalukon szép pirosra, ropogósra sütjük.
Vágott snidlinggel, és tejföllel kínáljuk.
Köretként és főételként is fogyasztható.