Tojásos hal tejfölös mártogatóval
Hozzávalók: (8-10 főre) 2 kg ponty szelet, só, 4 evőkanál liszt, 1 fakanál sertészsír, 14 db tojás, 2 dl tejföl. Mártogató: 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 dl tejföl, 1 dl tej, 1 csapott evőkanál ecet.
A tepsit kizsírozzuk.
A ponty szeleteket alaposan besózzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, és a tepsibe helyezzük.
Elősütjük. Közben a tojásokat felverjük két deci tejföllel, négy evőkanál liszttel, teáskanálnyi sóval. Csomómentesre keverjük, és a félkészre sült halra öntjük. Addig sütjük, amíg a tepsiben az étel szép pirosra sül.
A mártogatóhoz a fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, hozzáadunk teáskanálnyi sót, ugyanannyi őrölt paprikát, kevés ecetet, és egy kis tejet. Alaposan kikeverjük, majd a mártogatót a tejfölös hal mellé kínáljuk.