Zöldséges nyúlragu gerslivel
Hozzávalók: 2,5 kg nyúlhús, 2 vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 45 dkg vegyes zöldség, 25 dkg zöldborsó, 50 dkg gersli, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 6 zsályalevél, 1 csokor zellerzöld, 1 dl étolaj.
A gerslit 1,2 liter forró, sós vízben a zellerszárakkal együtt megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, majd egy lábasban, olajon megpároljuk. Három zsályalevelet hozzáadunk. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a zellerlevelet durvára szeljük, a fokhagymát vékonyra aprítjuk. Ezeket mind a hagymára borítjuk, két teáskanál sóval ízesítve összesütjük.
A feldarabolt nyúlhúst rápakoljuk, egy teáskanál őrölt borsot szórunk rá, és egy órán át, fedő alatt főzzük.
Amikor már majdnem puha a hús, belekeverjük a borsót és a vegyes zöldséget, vágunk rá még három levél zsályát, és további fél óráig főzzük.
Gerslivel tálaljuk.