gombóc

Gulyka – krumplis gombóc

Gulyka – krumplis gombóc Hozzávalók: 1,5 kg öreg krumpli, 1 kg liszt, 25 dkg főtt, füstölt hús (sonka), 20 dkg füstölt szalonna, 4 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, majoránna. A füstölt szalonnából ötdekányit félreteszünk, a többit felkockázzuk. A füstölt húst a kis darab szalonnával ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. Egy nagyobb fazékban bő, …

Gulyka – krumplis gombóc Tovább »

Kolbászos gombóc

Kolbászos gombóc Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, só, 20 dkg kolbász, 50 dkg liszt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és kevés vízzel puhára főzzük. A főző lében krumplinyomóval simára összetörjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk. A krumplipürét liszttel összegyúrjuk. Lágy …

Kolbászos gombóc Tovább »