harcsa

Harcsa bundában, fűszervajas zöldkörettel

Harcsa bundában, fűszervajas zöldkörettel Hozzávalók: (6 főre) 80 dkg harcsafilé, citromlé, só, őrölt feketebors, liszt. Tészta: 2 tojás, 20 dkg liszt, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, tej. Saláta: 3 színű kaliforniai paprika, 1 lilahagyma, 1 fehérhagyma, 1 póréhagyma, 2 szál újhagyma, 3 dkg vaj, 1 teáskanál őrölt bors, 1,5 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, […]

Harcsa bundában, fűszervajas zöldkörettel Tovább olvasom »

Bakonyi halgombóc leves

Bakonyi halgombóc leves Hozzávalók: (25 főre) 7,5 kg vegyes halhús (szürkeharcsa, keszeg, sügér, ponty), 2 kg vöröshagyma, 1 kg zsemlemorzsa, 6 tojás, nagy csokor petrezselyemzöld, őrölt feketebors, 1 liter paradicsom sűrítmény, 2 kis üveg paprikakrém, fűszerpaprika, 1 kg gomba, 6 dl tejföl, 2 púpos fakanál zsír, só. A halakat megtisztítjuk. Egy jó nagy, kb. 15

Bakonyi halgombóc leves Tovább olvasom »

Halkolbász

Halkolbász Hozzávalók: (10 főre) 2,5 kg harcsa, 2 kg ponty, 3 kg busa, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál őrölt fehérbors, 4 teáskanál só, 8 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 4 dkg fokhagyma, fél deci olívaolaj, 2 teáskanál egész kömény, 1 kávéskanál szerecsendió, 3 teáskanál medvehagyma, 2 dl cserszegi fűszeres. Köret: lilahagyma, vöröshagyma, paprika, paradicsom, 1 evőkanál

Halkolbász Tovább olvasom »

Tejfölös szürke harcsa paprikás nokedlivel

Tejfölös szürke harcsa paprikás nokedlivel Hozzávalók: 40 dkg gomba, 15 dkg szalonna, 2 paradicsom, 2 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 5 dl tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, 50 dkg harcsafilé, só, őrölt feketebors, 2 babérlevél, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, hal alaplé. Nokedli: 3 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, víz, 2 evőkanál étolaj. A hozzávalókat előkészítjük. A

Tejfölös szürke harcsa paprikás nokedlivel Tovább olvasom »

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával Hozzávalók: 1 kg harcsa, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 paradicsom, 3 paprika, 15 dkg liszt, 3 evőkanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma. A sütéshez étolaj. A palacsintához: 1 tojás, 15 dkg liszt, szódavíz, 2 dl tej, só, 50 dkg túró, fél

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával Tovább olvasom »

Harcsatekercs sült túrós csuszával

Harcsatekercs sült túrós csuszával Hozzávalók: 50 dkg harcsafilé, 30 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, 30 dkg gomba, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 4 evőkanál lecsó, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor metélőhagyma. A csuszához: 30 dkg fodros kocka, 25 dkg túró, fél liter tejföl, só, 3 dkg vaj. A harcsafilék mindkét oldalát

Harcsatekercs sült túrós csuszával Tovább olvasom »

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa Hozzávalók: 80 dkg tisztított harcsa, 2 vöröshagyma, 2 babérlevél, fél csokor kapor, fél csokor tárkony, só, 2 dl tejföl, 40 dkg túró, 3 tojás, 5 dkg zsír, 4 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 60 dkg kovászolt savanyú káposzta. Az alapléhez fél liter vizet egy lábasban felteszünk melegedni. A harcsát nyakánál bevágjuk, bajszát és

Káposztás harcsa Tovább olvasom »

Haltepertő sült hagymával, pikáns mártással

Haltepertő sült hagymával, pikáns mártással Hozzávalók: 1 kg harcsafilé, 25 dkg finomliszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 3 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 3 evőkanál őrölt paprika, 3 db vöröshagyma, 3 dl étolaj. A mártáshoz: 20 dkg majonéz, 2 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál oregano (szurokfű), 1 evőkanál méz. A halfiléket feldaraboljuk tetszés szerint

Haltepertő sült hagymával, pikáns mártással Tovább olvasom »

Dunai halászlé

Dunai halászlé Hozzávalók: (20 főre) 6 kg ponty, 3 kg szürke harcsa, 18 fej vöröshagyma, só, 1 pritamin paprika, 1 zöldpaprika, 1 fehér paprika, 35 evőkanál őrölt paprika, fél liter paprikapüré, 2 gerezd fokhagyma. A tésztához: 2 kg liszt, 15 tojás, 1 dl víz. A főzés előtti napon a halakat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra, széles

Dunai halászlé Tovább olvasom »

Halas rétes

Halas rétes Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 db színes paprika, 2 paradicsom, 1 kg harcsafilé, 1 evőkanál őrölt paprika, ízlés szerint só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, bazsalikom, és kakukkfű, 1 dl fehérbor. A rétestésztához: 1 kg liszt, 6 dl tej, 3 teáskanál cukor, 2 csomag porélesztő, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 3 evőkanál

Halas rétes Tovább olvasom »

Harcsapörkölt zalai módra, házi túrós csuszával

Harcsapörkölt zalai módra, házi túrós csuszával Hozzávalók: egy három kilós harcsa, vagy 1,8 kg bőrös harcsafilé, só, 40 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 7 evőkanál őrölt paprika, 10 dkg füstölt szalonna –és a szalonna bőrkéje, 2 dl étolaj, 2 paradicsom. A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, 1 kg

Harcsapörkölt zalai módra, házi túrós csuszával Tovább olvasom »

Harcsa savanyú káposztával

Harcsa savanyú káposztával Hozzávalók: 25 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kg savanyú káposzta, fél kg harcsaszelet, só, 1 fehér paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl. A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, kakastaréjnak bevagdossuk, és ropogósra sütjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a savanyú káposztát átmossuk, a harcsaszeleteket

Harcsa savanyú káposztával Tovább olvasom »