juhtúró

Baconba tekert szűzérmék erdei gombamártással, juhtúrós puliszkával

Baconba tekert szűzérmék erdei gombamártással, juhtúrós puliszkával Hozzávalók: 40 dkg szűzérme, 20 dkg bacon szalonna, só. Puliszka: 50 dkg kukoricadara, 2 liter víz, 2 evőkanál só, 2 evőkanál kacsazsír, 50 dkg juhtúró, 20 dkg trappista sajt, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg bacon szalonna. Gombamártás: 1 fakanál zsír, 20 dkg champion gomba, …

Baconba tekert szűzérmék erdei gombamártással, juhtúrós puliszkával Tovább »

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 6 darab gomba, 10 dkg füstölt kolbász, 15 dkg feta sajt, 20 dkg juhtúró, 1 kávéskanál őrölt feketebors, só, 3 szelet kenyér. A panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj. Köret: 60 dkg burgonya, só, 4 dkg vaj, ½ …

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Tovább »

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta Hozzávalók: 2 tojás, 30 dkg liszt, só, 1,5 dl tej, szódavíz. Töltelék: 50 dkg sertéshús 1 közepes vöröshagyma, 1 púpos fakanál sertészsír, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál juhtúró, 3 evőkanál tejföl. A párolt káposztához: 2 evőkanál sertészsír, 20 dkg savanyú káposzta. A tepsi előkészítéséhez …

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta Tovább »

Kemencés csülök juhtúrós sztrapacska ágyon

Kemencés csülök juhtúrós sztrapacska ágyon Hozzávalók: 2 egész nyers hátsó csülök, 1 nagy fej fokhagyma, 2 vöröshagyma, 3 tv-paprika, 1 csípős paprika, 1 evőkanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 csapott evőkanál só, késhegynyi szerecsendió, 2 babérlevél, 2 füstölt szalonnabőr. A juhtúrós sztrapacskához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 2 teáskanál só, 4 közepes burgonya, …

Kemencés csülök juhtúrós sztrapacska ágyon Tovább »

Gombóc juhtúróval és kolbásszal töltve, lecsós ágyon

Gombóc juhtúróval és kolbásszal töltve, lecsós ágyon Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 50 dkg paprika, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 10 dkg sertészsír, 2 teáskanál só, mokkáskanál cukor, 2 evőkanál őrölt paprika. A gombóchoz: 50 dkg burgonya, 50 dkg liszt, 1 tojás, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dkg mangalica zsír, 20 dkg juhtúró, …

Gombóc juhtúróval és kolbásszal töltve, lecsós ágyon Tovább »

Kapros-zöldborsós tokány juhtúrós gerslivel

Kapros-zöldborsós tokány juhtúrós gerslivel Hozzávalók: (12 főre) 3 kg sertéslapocka és comb vegyesen, 1,5 kg vöröshagyma, 1,5 kg zöldborsó, 50 dkg sertészsír, 1 púpos evőkanál só, őrölt feketebors, 1 nagy csokor kapor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld. A körethez: 50 dkg árpagyöngy, 4 evőkanál szárított zöldség, 2 evőkanál só, 2 evőkanál őrölt feketebors, 25 dkg juhtúró, …

Kapros-zöldborsós tokány juhtúrós gerslivel Tovább »

Kapros-juhtúrós kenyérlángos füstölt harcsával

Kapros-juhtúrós kenyérlángos füstölt harcsával Hozzávalók: (1 közepes méretű tepsihez) 20 dkg füstölt harcsa, 1 csokor kapor, 6 db újhagyma, 15 dkg krumpli, 12 dkg juhtúró, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, a tepsi előkészítéséhez 5 …

Kapros-juhtúrós kenyérlángos füstölt harcsával Tovább »

Sertéspörkölt juhtúrós galuskával

Sertéspörkölt juhtúrós galuskával Hozzávalók: (20 főre) 5 kg sertéscomb, 50 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 paprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 3 kávéskanál kömény, 3 kávéskanál őrölt feketebors, 1 dl vörösbor, 2 sertésköröm, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 csípős paprika. A galuskához: (4 főre) 50 dkg juhtúró, 2 tojás, 30 dkg liszt. A …

Sertéspörkölt juhtúrós galuskával Tovább »

Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 teáskanál só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 25 dkg sertészsír, 25 dkg vaj (vagy margarin), 30 dkg juhtúró, 3 tojás, 3 dl tejföl. A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hagyjuk megkelni. Közben a lisztet sóval összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a zsírt, …

Juhtúrós pogácsa Tovább »

Brzi gibanica – gyors gibanica

Brzi gibanica (Gyors gibanica) Hozzávalók: (1 rúdhoz) 2 réteslap, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg juhtúró, 5 dkg trappista sajt, a sütéshez étolaj. A réteslapokat kiterítjük, egy adaghoz kettőt egymásra helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal (étolajjal, vagy olvasztott zsírral). Egyik végére hosszában felhalmozzuk a juhtúrót, majd nagylyukú reszelőn sajtot reszelünk rá. Feltekerjük, csigába összehajtjuk, kicsit megnyomjuk a tenyerünkkel …

Brzi gibanica – gyors gibanica Tovább »