tojás

Gombás, tükörtojásos tarja

Gombás, tükörtojásos tarja Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, só, 2 teáskanál fehérbors, 8 nagy szelet sertéstarja, 20 dkg trappista sajt, 8 tojás, 5 dl tejföl, 3 teáskanál őrölt pirospaprika. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. […]

Gombás, tükörtojásos tarja Tovább olvasom »

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs vitaminsalátával Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj, 15 dkg medvehagyma levél, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 8 db tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, a sütéshez étolaj. A salátához: fél fej saláta, 15 dkg reszelt káposzta, 20 dkg csíkokra vágott uborka és sárgarépa, 10 dkg pritaminpaprika, 2 paradicsom,

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs Tovább olvasom »

Tojással töltött fasírt

Tojással töltött fasírt Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 2 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dkg őrölt fűszerpaprika, 2 fej fokhagyma, 2 zsemle, 5 keményre főzött tojás. A tepsi és a fólia kikenéséhez étolaj. A tetejére 2 szelet füstölt szalonna. A díszítéshez kis csokor petrezselyem zöldje, salátalevelek. A darált húsba beleütünk

Tojással töltött fasírt Tovább olvasom »

Tojáspörkölt haluskával

Tojáspörkölt haluskával Hozzávalók: (5 főre) 4 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál darált paprikakrém, 2 evőkanál lecsó, 10 tojás, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors. A haluskához 1 kg liszt, 6 tojás, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és lereszeljük. Olajban, vagy zsírban üvegesre megdinszteljük. Közben egy fazékban bő

Tojáspörkölt haluskával Tovább olvasom »

Savanyú tojás

Savanyú tojás Hozzávalók: 2 dl étolaj, 4 púpos evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10%-os ecet, 8 tojás. Az olajban a liszttel világos rántást készítünk. Apró kockákra beleszeljük a vöröshagymát, fűszerezzük babérlevéllel, és két liter vízzel felengedjük. Simára keverjük, közben ízesítjük sóval, cukorral, és ecettel. Amikor

Savanyú tojás Tovább olvasom »

Kötött tésztaleves

Kötött tésztaleves Hozzávalók (8 személyre): A tésztához 5 tojás, 50 dkg liszt, a kenéséhez 1 fakanál fagyos zsír. A tésztába: 3 fej vöröshagyma, két púpos fakanál sertészsír, 4 kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt feketebors. A levesbe: 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, só. Két púpos fakanál sertészsírra ráreszelünk 3 fej

Kötött tésztaleves Tovább olvasom »

Rácalmási rakott ponty

Rácalmási rakott ponty  Hozzávalók: (10 személyes adag) 1 nagyobb, kb. 5 kg-os ponty, só, őrölt feketebors, őrölt fűszerpaprika, 10 dkg liszt, a sütéshez sertészsír. két kg burgonya, 12 tojás, 1,2 liter tejföl. 10 dkg zsemlemorzsa, és a pirításához 5 dkg sertészsír. A pontyot megtisztítjuk, belsőségeit eltávolítjuk, fejét levágjuk, majd kifilézzük. A halhúst nagyobb szeletekre vágjuk,

Rácalmási rakott ponty Tovább olvasom »

Tejfölös kelt rétes

Tejfölös kelt rétes Hozzávalók: fél liter tej, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, 5 dkg élesztő, egy kg liszt, 1 tojás, fél dl étolaj, vagy olvasztott baromfizsír. A töltelékhez 10 tojás, egy liter tejföl, 2 púpos kanál porcukor, 12 evőkanál kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tepsi kenéséhez zsír, a rétes nyújtásához liszt, a tészta locsolásához

Tejfölös kelt rétes Tovább olvasom »

Nyers krumplis nokedli

Nyers krumplis nokedli Hozzávalók: 3 kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, 5 közepes nagyságú krumpli, 2 tojás, só, liszt, tejföl, túró. A vöröshagymákat megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a zsírban szép világosbarnára pirítjuk. A krumplikat megtisztítjuk, és nyersen lereszeljük. Beleütjük a 2 tojást, kissé megsózzuk, és annyi liszttel elkeverjük, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Lobogó

Nyers krumplis nokedli Tovább olvasom »

Savanyú tojás

Savanyú tojás Hozzávalók: Egy fakanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, őrölt pirospaprika, só, 2,5 deci tej, 4 tojás, ecet. A sertészsírban 1 evőkanál lisztet lepirítunk, keverünk bele kevés őrölt pirospaprikát, felengedjük 2 pohár vízzel, felforraljuk, és ízlés szerint megsózzuk. Egy újabb evőkanál lisztet kevés tejjel simára keverünk, további két dl tejjel (vagy tejföllel) apránként felhígítjuk, és

Savanyú tojás Tovább olvasom »