tojás

Tojáspörkölt

Tojáspörkölt sonkával, kaláccsal Hozzávalók: 10 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 1,5 evőkanál sertészsír, víz, 3 teáskanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál őrölt feketebors. A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Hideg vízbe szedjük, megkocogtatjuk a héjukat, és megtisztítjuk. Óvatosan kockákra vágjuk, hogy a sárgák ne essenek ki. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, zsírban, egy kávéskanál sóval […]

Tojáspörkölt Tovább olvasom »

Tojásos nokedli savanyú káposztával

Tojásos nokedli savanyú káposztával Hozzávalók: A tésztához: 25-30 dkg liszt, 3 tojás, só, 2,5 dl víz, fél deci étolaj. A rántottához: 5 tojás, 1 dl tej, só, 2 evőkanál étolaj. Tálaláshoz savanyú káposzta. Egy fazékban két liter vizet két teáskanál sóval és fél deci étolajjal felforralunk. A nokedlihez a tojásokat vízzel felverjük. Lisztet és sót

Tojásos nokedli savanyú káposztával Tovább olvasom »

Csurrantott leves

Csurrantott leves Hozzávalók: 1 tojás, liszt, 1 liter víz, só, 1 kávéskanál őrölt paprika. A tojást felverjük egy kevés sóval, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy palacsinta alap sűrűségű tésztát kapjunk. Simára kidolgozzuk. Közben sós vizet forralunk. Vékony sugárban, folytonosan keverve belecsurgatjuk a tojásos keveréket. Kevés őrölt paprikával összeforraljuk, és tálaljuk.

Csurrantott leves Tovább olvasom »

Röcsögeszendvics

Röcsögeszendvics Hozzávalók: (8 db szendvicshez) Zsemle: 1 kg liszt, 2 evőkanál sertészsír, 2 csomag szárított élesztő, 5 dl langyos víz, só, cukor, 1 tojás, szezámmag. A húshoz: 1 kg sertéscomb, rozmaring, só, őrölt bors, étolaj. Szósz: 2 evőkanál barbecue szósz, 0,5 dl ketchup, 0,5 dl mustár, 0,5 dl majonéz, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, őrölt

Röcsögeszendvics Tovább olvasom »

Tojásos nudli

Tojásos nudli Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 4 tojás, só, őrölt feketebors. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ekkor sóval, csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, hozzáadunk két evőkanál zsírt, egy egész tojást, és apránként belegyúrjuk a lisztet. Akkor jó, ha nem túl kemény,

Tojásos nudli Tovább olvasom »

Tojásos hal tejfölös mártogatóval

Tojásos hal tejfölös mártogatóval Hozzávalók: (8-10 főre) 2 kg ponty szelet, só, 4 evőkanál liszt, 1 fakanál sertészsír, 14 db tojás, 2 dl tejföl. Mártogató: 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 dl tejföl, 1 dl tej, 1 csapott evőkanál ecet. A tepsit kizsírozzuk. A ponty szeleteket alaposan besózzuk, majd beleforgatjuk

Tojásos hal tejfölös mártogatóval Tovább olvasom »

Tojáspörkölt kefires lángossal

Tejfölös, szalonnás tojáspörkölt kefires lángossal Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál majoránna, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, só, 20 dkg húsos szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 tojás, 0,5 dl étolaj. Lángos: 1 kg finomliszt, 2 dl kefir, 5 dkg élesztő, csipetnyi cukor, fél dl étolaj, 2 dl

Tojáspörkölt kefires lángossal Tovább olvasom »

Savanyú krumplileves

Savanyú krumplileves Hozzávalók: (10 főre) 5 nagyobb sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, fél zellergumó, 4 gerezd fokhagyma, 1 paprika 1 paradicsom, 10 szem feketebors, 3 babérlevél, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, 4 krumpli, 20 dkg füstölt kolbász, 10 tojás. Rántás: 1 kis evőkanál sertészsír, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika. Tálaláshoz

Savanyú krumplileves Tovább olvasom »

Savanyú sűrű szósz tojással és nokedlivel

Savanyú sűrű szósz, tojással és nokedlivel – Saure Prie und Eier Hozzávalók: fél deci étolaj, 3 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 5 babérlevél, 4 tojás. Nokedli: 20 dkg liszt, só, víz. Az olajat a liszttel barnára pirítjuk, félrehúzzuk. Beleszórjuk az őrölt paprikát, felengedjük fél liter hideg vízzel, sóval, babérlevéllel,

Savanyú sűrű szósz tojással és nokedlivel Tovább olvasom »

Rakott krumpli

Rakott krumpli Hozzávalók: (12 főre) 4 kg héjában főtt burgonya, 30 db főtt tojás, 40 dkg füstölt szalonna, 1 kg lecsókolbász, 60 dkg füstölt kolbász, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 liter tejföl, 4 tojás sárgája, 50 dkg reszelt sajt, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 dl étolaj, 2 evőkanál

Rakott krumpli Tovább olvasom »

Diós stángli

Diós stángli Hozzávalók: 35 dkg porcukor, 35 dkg darált dió, 35 dkg liszt, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, késhegynyi szódabikarbóna, fél sütőpor, 1 dl tej. A tetejére: két tojás fehérje, 20 dkg porcukor. A lisztet tálba borítjuk, rászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a diót, és összekeverjük. Beletesszük az egész tojásokat és sárgákat,

Diós stángli Tovább olvasom »

Tojás fasírozott

Tojás fasírozott Hozzávalók: 5 tojás, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors. A panírhoz: liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. A zsemlét vízben beáztatjuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és egészen apróra felvágjuk. A petrezselymet is összevágjuk. A zsemléből kinyomjuk a vizet, egy keverőtálba összetépkedjük, beletesszük a hagymákat

Tojás fasírozott Tovább olvasom »