vöröshagyma

Böllérmáj krumplival

Böllérmáj krumplival Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéslapocka, 1 kg zsírosabb tarja (dagadó), 1,5 kg abált belsőség (szív, nyelv, vese, tüdő, máj), só, 2 kg vöröshagyma, 50 dkg sertészsír. A sertéshúsokat felkockázzuk, egy nagyobb lábasba feltesszük négy púpos evőkanál zsírral, kevés sóval. Felmelegítjük, és attól függően, hogy a hús mennyi levet enged, szükség szerint öntünk […]

Böllérmáj krumplival Tovább olvasom »

Hagymamártás kolbásszal

Hagymamártás kolbásszal Hozzávalók: 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál sertészsír, 5 nagyobb fej vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 babérlevél, só, 1 evőkanál 10%-os ecet. A kolbászt tíz centis darabokra vágjuk, és lassú tűzön megfőzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lisztet szórunk

Hagymamártás kolbásszal Tovább olvasom »

Erdélyi töltött hagymaleves

Erdélyi töltött hagymaleves Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb, 7 dl száraz fehérbor, 1 kávéskanál cukor, 6 dl víz, 1/2 bögre rizs, 9 db közepes nagyságú vöröshagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, őrölt paprika, 2 evőkanál liszt, olaj. Egy fazékban a vizet két kávéskanál sóval, kevés cukorral, valamint három deci borral

Erdélyi töltött hagymaleves Tovább olvasom »

Sodrott hús köleskásával

Sodrott hús köleskásával Hozzávalók: 30 kis szelet marha fehérpecsenye, só, 2 dl étolaj a sütéshez, 50 dkg vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 kávéskanál majoránna. Töltelék: 1 kg darált sertéshús, 4 szelet szikkadt kenyér, 2 tojás, 2 vöröshagyma, só, őrölt feketebors. Kása: 1 kg köles, 40 dkg aszalt szilva, só, 2 dl étolaj, 2 evőkanál cukor,

Sodrott hús köleskásával Tovább olvasom »

Szent György-hegyi csőszpecsenye rántott krumplival

Szent György-hegyi csőszpecsenye rántott krumplival Hozzávalók: A pecsenyéhez: 50 dkg szűzpecsenye, só, őrölt feketebors, a sütéshez 10 dkg libazsír, 10 dkg húsos szalonna. A párolt hagymához: 50 dkg vöröshagyma, só, 6 dkg cukor, 1 evőkanál egész kömény, 1 evőkanál balzsamecet, 1 dl olaszrizling, őrölt bors. A krumplihoz: 80 dkg burgonya, só, 2 tojás, 5 dkg

Szent György-hegyi csőszpecsenye rántott krumplival Tovább olvasom »

Fujtott hús hagymás burgonyával

Fujtott hús hagymás burgonyával Hozzávalók: 2,5 kg tyúkhús, a tyúk zsírja és mája, só, 2 teáskanál őrölt bors, 6 babérlevél, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 evőkanál zsír. Köret: 8 közepes burgonya, só, 5 zsenge vöröshagyma (vagy lila hagyma), 1 púpos evőkanál zsír, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 teáskanál őrölt paprika.

Fujtott hús hagymás burgonyával Tovább olvasom »

Kétbodonyi tekert hús, krumpli gombóccal

Kétbodonyi tekert hús, krumpli gombóccal Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 3 fej vöröshagyma, só, őrölt feketebors, 1 púpos fakanál zsír, 1 evőkanál mustár, 2 dl tejföl. A gombóchoz: 1 kg krumpli, só, 1 tojás, 15-20 dkg rétesliszt, 20 dkg finomliszt. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra

Kétbodonyi tekert hús, krumpli gombóccal Tovább olvasom »

Hagymás rostélyos

Hagymás rostélyos Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 50 dkg vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, liszt. A pácoláshoz: só, bors, 2 evőkanál mustár, 2 dl étolaj. Körethez: 1 kg burgonya, só, a sütéshez étolaj. A húsokat enyhén kiklopfoljuk, a vastagabb inakat bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és mustárral átkenjük mindkét oldalát. Egy tálba étolajat öntünk, ebben megforgatjuk, majd legalább egy

Hagymás rostélyos Tovább olvasom »

Hagymás-burgonyás pogácsa

Hagymás-burgonyás pogácsa Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 kg főtt, áttört burgonya, 1 kg liszt, 1 kg vöröshagyma, 15 dkg zsír, 1,5 dl tej, só. Az élesztőt folyósra keverjük a cukorral, ráborítjuk a langyos tejet, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és zsíron kevés sóval megpároljuk. Az áttört krumpliba ízlés

Hagymás-burgonyás pogácsa Tovább olvasom »

Rántott sertésköröm hagymás burgonyával

Rántott sertésköröm hagymás burgonyával Hozzávalók: 2 db sertésköröm, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál egészbors, 4 babérlevél, 1 vöröshagyma, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez 20 dkg sertészsír. A körethez: 1,5 kg krumpli, 1 vöröshagyma, 10 dkg zsír, só. A sertéskörmöket alaposan lekaparjuk, félbevágjuk, megmossuk. Forró vízbe tesszük. Dobunk

Rántott sertésköröm hagymás burgonyával Tovább olvasom »

Rántott hús máléval

Rántott hús máléval Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 40 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, kevés sertészsír. A máléhoz: 1 liter víz, 30 dkg kukoricadara, 1 kávéskanál só. A húst nagyobb kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük. A zsíros tarját lábasba borítjuk és lassú tűzön kevergetve elkezdjük

Rántott hús máléval Tovább olvasom »

Halcibre

Halcibre Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 40 dkg vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 szárított paprika, 1 erős paprika, só, 20 szem egész bors, 1 evőkanál ecet, vagy savanyított lé. A pontyszeleteket besózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és beleöntjük egy lábasba. Öntünk rá három deci vizet, ízesítjük egy teáskanál sóval, babérlevéllel, egész borssal, szárított paprikával, majd feltesszük főzni.

Halcibre Tovább olvasom »