Darázsfészek

Darázsfészek

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál kristálycukor, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, fél liter tej, 2 evőkanál vaníliás cukor, fél deci étolaj. Kence: 25 dkg sertészsír, 20 dkg kristálycukor. A tetejére: egy deci tej, 2 evőkanál cukor.

A langyos tejbe egy evőkanál cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.

A dagasztótálba egy teáskanál sót, az élesztős tejet, a puha vajat, a tojásokat és apránként adagolva a lisztet pakoljuk. Alaposan, hólyagosra kidagasztjuk. Amikor már szépen leválik a kezünkről a tészta, beleöntjük az étolajat, és azzal is alaposan kidolgozzuk, hogy szép, sima tésztát kapjunk. Lelisztezzük, letakarjuk, és bő fél órán át kelesztjük.

A megszaporodott tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk, kicipózzuk. Addig pihentetjük, amíg a zsírt a cukorral összekeverjük, a tepsit kizsírozzuk, és a tejben elkeverjük a cukrot.

A bucikat egyenként vékonyra kisodorjuk, cukros zsírral átkenjük, szorosan feltekerjük, majd két centi széles szeleteket vágunk belőle, amiket az előkészített tepsibe, egymás mellé helyezünk. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.

A forró sütemények tetejét cukros tejjel átkenjük, így sütjük készre, szép fényesre a darázsfészkeket.