Dennai zsebes hús

Dennai zsebes hús

Hozzávalók: 1,6 kg bőrös sertéskaraj, só, őrölt feketebors. Ragu: 20 dkg füstölt szalonna, 2 lilahagyma, 24 dkg erdei gomba, 20 dkg sertésmáj, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál őrölt paprika, 1 tojás. A sütéshez: 20 dkg sertészsír, 2 dl fehérbor. Köret: 1 kg savanyú káposzta, 1,6 kg krumpli, só, őrölt feketebors, fél deci étolaj.

A sertéskarajból nyitott szeleteket készítünk, ezeket vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalukat sóval, borssal meghintjük. A lilahagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a májat és a szalonnát is kisebb kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben lepirítjuk a szalonnát. Közben a gombát összevágjuk.

A kisült szalonnán elkezdjük párolni a hagymát, pár perc múlva ráborítjuk a gombát. Együtt sütjük, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd a májat belekeverve rövid ideig főzzük. A levét szűrőn át lecsepegtetjük, és a ragut hagyjuk kihűlni.

A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, étolajjal, sóval, borssal összekeverjük, így tesszük a kemencébe, vagy sütőbe. Szép színesre sütjük.

A kihűlt ragura őrölt paprikát szórunk, egy tojással összefogjuk, ezt a tölteléket gazdagon kanalazzuk az előkészített karajszeletek közepébe. Hústűvel lezárjuk, majd egy serpenyőben, sertészsíron mindkét oldalukon szép színesre sütjük. Ezután aláöntjük a bort, lefedjük, és puhára pároljuk.

Kiszedjük, leszűrt zsírjában megpároljuk a savanyú káposztát.

A zsebes húsokból a hústűket kihúzzuk, félbevágjuk, sült krumplival és párolt káposztával kínáljuk.