füstölt kolbász

Kiliti kolbászleves

Kiliti kolbászleves Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A […]

Kiliti kolbászleves Tovább olvasom »

Bükki káposzta

Bükki káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg vargánya, 1 kis fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sertészsír, 4 babérlevél, 4 dl tejszín, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, só. Egy nagyobb lábasba két evőkanál sertészsírt teszünk. Felolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát átforgatjuk

Bükki káposzta Tovább olvasom »

Tirpák tarhonya

Tirpák tarhonya Hozzávalók: 40 dkg húsos szalonna, 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál sertészsír, fél karalábé, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 paradicsom, 30 dkg tarhonya, 2 fakanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A szalonnát és a kolbászt kisebb kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban a sertészsíron elkezdjük pirítani. A

Tirpák tarhonya Tovább olvasom »

Erős kifli

Erős kifli Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 5 kávéskanál só, 8 teáskanál cukor, 3 dl tej, 2 tojás, 1,2 dl étolaj. A töltelékhez: 30 dkg csípős füstölt kolbász, 20 dkg szalámi, 3 evőkanál csípős paprikakrém, 3 evőkanál csemege paprikakrém, 30 dkg lágy sajt, 3 vöröshagyma. A tetejére 2 tojás, 2 teáskanál só, 2

Erős kifli Tovább olvasom »

Szűzérmék somogyi kolbászos lecsóval, gánicával

Szűzérmék somogyi kolbászos lecsóval, gánicával Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzérme, 30 dkg csípős kolbász, 2 vöröshagyma, 6 tv-paprika, 3 paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, só, őrölt feketebors. A gánicához: 50 dkg krumpli, só, 4 evőkanál liszt, 10 dkg sertészsír. Először a gánicához való krumplit megtisztítjuk, közel egyforma kockákra vágjuk, és kb. 15 perc alatt, sós

Szűzérmék somogyi kolbászos lecsóval, gánicával Tovább olvasom »

Savanyú gombaleves

Savanyú gombaleves Hozzávalók: 10 dkg szárított vargánya, 15 dkg savanyú káposzta, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, fél dl étolaj, 1 púpos evőkanál liszt, só, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl. A szárított gombát annyi forró vízzel öntjük fel, hogy ellepje, és felforraljuk.

Savanyú gombaleves Tovább olvasom »

Kelt gombóc – Kerva Knedl

Kelt gombóc – Kerva Knedl Hozzávalók: (8 főre) 4 fej vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír, 3 kg vágott, savanyú káposzta, 1 kg füstölt kolbász, 80 dkg húsos, füstölt szalonna, 4 púpos teáskanál őrölt paprika. A gombóchoz: másfél kg liszt, 2 teáskanál só, 1 liter tej, 2 evőkanál cukor, 7,5 dkg élesztő, 2 tojás, 1 evőkanál sertészsír.

Kelt gombóc – Kerva Knedl Tovább olvasom »

Göcseji pecsenye

Göcseji pecsenye Hozzávalók: 1 kg kicsontozott hosszúkaraj, 20 dkg füstölt kolbász, 1 fej fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, só, őrölt bors, liszt, zsemlemorzsa, 4 tojás. A sütéshez étolaj, vagy zsír. A körethez: 8 közepes burgonya, só, 20 dkg füstölt szalonna, a tepsibe zsír. A szalonnát, kolbászt és vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát

Göcseji pecsenye Tovább olvasom »

Kávai lecsó

Kávai lecsó Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, fél

Kávai lecsó Tovább olvasom »

Sándorfalvi betyárszelet helyi zöldségekkel

Sándorfalvi betyárszelet helyi zöldségekkel Hozzávalók: (6 főre) 12 szelet sertéskaraj, 30 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 sárgarépa, 2 vöröshagyma, 1 cukkini, 1 paprika, 1 paradicsom, 5 nagyobb gombafej, 3 burgonya, 20 dkg sajt, só, őrölt bors, másfél dl étolaj. Először megtisztítjuk a zöldségeket. A krumplit vékonyabb szeletekre, a sárgarépát és cukkinit

Sándorfalvi betyárszelet helyi zöldségekkel Tovább olvasom »

Szentandrási öregtarhonya

Szentandrási öregtarhonya Hozzávalók: (15főre) 1 kg tarhonya, 20 dkg sertészsír, 2 vöröshagyma, 5 teáskanál őrölt paprika, 4 paradicsom, 3 fehér paprika, 50 dkg burgonya, 40 dkg füstölt kolbász, 6 teáskanál só. A tarhonyához: 10 tojás, 2 kg liszt, 2 evőkanál só, 2-2,5 dl víz. A tarhonyához a tojásokat tálba ütjük, sót, és vizet adunk hozzá,

Szentandrási öregtarhonya Tovább olvasom »