nokedli

Édeskáposzta-főzelék szalonnás nokedlivel

Édeskáposzta-főzelék szalonnás nokedlivel Hozzávalók: 1 fej káposzta, 3 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 vöröshagyma. Rántás: 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 3 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 3 teáskanál őrölt paprika. Nokedli: 20 dkg szalonna, 1 evőkanál zsír, […]

Édeskáposzta-főzelék szalonnás nokedlivel Tovább olvasom »

Úrhidai gombás csülök nokedlivel

Úrhidai gombás csülök nokedlivel Hozzávalók: (6-8 főre) 1 füstölt csülök, 15 dkg házi sonka, 70 dkg gomba, 20 dkg sertészsír, 4,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 25 dkg vöröshagyma, só, őrölt feketebors, majoranna, 1 kávéskanál őrölt paprika. Nokedli: 1 kg liszt, 6 tojás, só, víz. A csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A sonkát

Úrhidai gombás csülök nokedlivel Tovább olvasom »

Savanyú sűrű szósz tojással és nokedlivel

Savanyú sűrű szósz, tojással és nokedlivel – Saure Prie und Eier Hozzávalók: fél deci étolaj, 3 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 5 babérlevél, 4 tojás. Nokedli: 20 dkg liszt, só, víz. Az olajat a liszttel barnára pirítjuk, félrehúzzuk. Beleszórjuk az őrölt paprikát, felengedjük fél liter hideg vízzel, sóval, babérlevéllel,

Savanyú sűrű szósz tojással és nokedlivel Tovább olvasom »

Vegyes csülkös pörkölt

Vegyes csülkös pörkölt Hozzávalók: 1 kg hátsó csülök, 1 db sertésköröm, 40 dkg sertéscomb, ½ sertésfarok, 3 vöröshagyma, 2 tv-paprika, 3 paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 2 púpos teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 púpos teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 dl vörösbor. Nokedli: 2 tojás, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál

Vegyes csülkös pörkölt Tovább olvasom »

Lecsós haluska

Lecsós haluska Hozzávalók: (6 főre) 3 nagyobb burgonya, 1 evőkanál só, 80 dkg liszt, 5 dl víz. A lecsóhoz: 1 evőkanál zsír, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál só, 1 kg paradicsom, 50 dkg paprika, 2 teáskanál őrölt paprika. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük, fél liter vizet öntünk alá, hogy ne feketedjen meg. Sózzuk, és liszttel kikeverjük,

Lecsós haluska Tovább olvasom »

Szőrös nokedli

Szőrös nokedli – Hairigá Nokál Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 1 vöröshagyma, 1 nagyobb krumpli, 2 tojás, 1 evőkanál zsír, só, 2 babérlevél, 10 szem egészbors, 30 dkg liszt, 20 dkg húsos füstölt szalonna, a tálaláshoz tejföl. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, egy evőkanál zsíron feltesszük párolni. A káposzta levét kinyomjuk. A szalonnát felszeljük, kockákra vágjuk,

Szőrös nokedli Tovább olvasom »

Nokedli leves gazdagon

Nokedli leves gazdagon Hozzávalók (10 főre): 30 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál sertészsír, 4 nagy fej vöröshagyma, 2 kg burgonya, 4 tv-paprika, 5 paradicsom, 2 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 pár Tóalmási füstölt kolbász, 2 kg hátsó füstölt csülök, 1 csokor zeller, 1 kis fej kelkáposzta. A nokedlihez: 2

Nokedli leves gazdagon Tovább olvasom »

Rakott nokedli

Rakott nokedli Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás, 1 evőkanál só, víz, 2 evőkanál étolaj. A raguhoz: 1 nagyobb fej vöröshagyma, diónyi zsír, 40 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 30 dkg trappista sajt, 7 dl tejföl. A tepsihez egy fakanál sertészsír. Először a nokedlit készítjük el. A lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, majd

Rakott nokedli Tovább olvasom »

Berceli borjúpaprikás nokedlivel

Berceli borjúpaprikás nokedlivel Hozzávalók: (8 főre) 2 kg borjúcomb, 4 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál zsír, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. A nokedlihez: 1 kg liszt, 3 tojás, só, 1 evőkanál étolaj. A borjúhúst lehártyázzuk, felszeleteljük, majd kockákra

Berceli borjúpaprikás nokedlivel Tovább olvasom »

Pörcös tojásos nokedli

Pörcös tojásos nokedli Hozzávalók: 6 tojás, csipetnyi só, liszt, fél dl víz. A tetejére 6 tojás, só, 10 dkg füstölt szalonna. Hat tojást felütünk egy tálba, csipetnyi sót szórunk bele, és felhaboljuk. Fél deci vizet, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. A szalonnát felkockázzuk, egy kisebb lábasban ropogósra sütjük. Vizet forralunk

Pörcös tojásos nokedli Tovább olvasom »

Édes káposzta burgonyával

Édes káposzta burgonyával – Sziszkraut Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 3 db krumpli, 1 húsos piros paprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 20 dkg házi füstölt szalonna. A nokedlihez: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, víz. A káposztát és

Édes káposzta burgonyával Tovább olvasom »

Tarka varnyú leves

Tarka varnyú leves Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, só, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 1 burgonya, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 csapott evőkanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld. A betéthez: 2 tojás, fél dl víz, 1 teáskanál só, 5 evőkanál liszt, kevés zsír, 2 zsemle, vagy kenyér. A vöröshagymát

Tarka varnyú leves Tovább olvasom »