vörösbor

Vörösboros-áfonyás vaddisznó ragu

Vörösboros-áfonyás vaddisznó ragu Hozzávalók: (10 főre) 3 kg vaddisznócomb, 60 dkg vöröshagyma, 3 db többszínű tv-paprika, 20 dkg mangalica szalonna, 2 nagy fakanál mangalica zsír, fél üveg lecsó, 3 teáskanál mustár, 2 teáskanál fokhagymapor, 3 babérlevél, 2 teáskanál őrölt feketebors, 10 borókabogyó, 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál őrölt kömény, só, 2 evőkanál …

Vörösboros-áfonyás vaddisznó ragu Tovább »

Vörösborban párolt töltött körte

Vörösborban párolt töltött körte Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben. Citromlevet csavarunk rá. A gesztenyemasszát felaprítjuk, …

Vörösborban párolt töltött körte Tovább »

Betyáros csirkepaprikás

Betyáros csirkepaprikás Hozzávalók (20 főre): 80 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom és paprika, 25 dkg füstölt szalonna, 1 kg gomba, 4 kg csirkehús, 20 dkg sertészsír, 6 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csípős paprika, 2 babérlevél, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, 2 evőkanál só, csipetnyi kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor. …

Betyáros csirkepaprikás Tovább »