Oltott tej
Hozzávalók: 2 liter házi tej, 50 dkg átszitált kukoricadara, 2 teáskanál só, 6 evőkanál cukor. A tetejére: 1 liter házi tej, 7 dl tejföl.
A kukoricadarát átmossuk, leszűrjük, és a felforrt házi tejjel, kevergetve összefőzzük. Közben beleszórjuk a sót. A cukrot csak akkor adjuk hozzá, amikor már a dara megpuhult. Félretesszük, letakarva hagyjuk kihűlni.
Egy liter tejet felforralunk, majd teljes takarékon addig főzzük, amíg szép sárga színe lesz. Vigyázzunk, hogy ne fusson ki. Kihűtjük, pilléjét leszedjük, majd elkeverjük benne a tejfölt. Egy éjszakát pihentetjük, hogy összealudjon.
Másnap a darát tálba, vagy tányérba szaggatjuk, és nyakon öntjük tejföllel.