csipetke

Sáfrányos marhahús leves csipetkével

Sáfrányos marhahús leves csipetkével Hozzávalók: (6 főre) 1 kg marhanyak, ½ kg marhacsont, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 1 zellergumó, 1 paprika, 1 paradicsom, 3 gomba, gyömbér, 1 kávéskanál szerecsendió, egész bors, 1 babérlevél, 1 vöröshagyma,. 3 gerezd fokhagyma, mustármag, csipetnyi sáfrány, só, pár szál zeller-és petrezselyemzöld. Csipetke: 2 tojás, 24 dkg liszt, 1 …

Sáfrányos marhahús leves csipetkével Tovább »

Lencsegulyás

Lencsegulyás Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscomb, 1 füstölt hátsó csülök, 25 dkg kolozsvári szalonna, 6 nagy sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 80 dkg lencse, 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl étolaj, 1 liter a …

Lencsegulyás Tovább »

Regölyi tejfölös csirkehús leves

Regölyi tejfölös csirkehús leves Hozzávalók: 1 db fiatal csirke darabolva, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 nagyobb sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zeller, 1 csokor zellerzöld, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dkg zsír, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt. Csipetkéhez: 1 tojás, csipetnyi …

Regölyi tejfölös csirkehús leves Tovább »

Gulyásleves kolbász szeletkékkel

Gulyásleves kolbász szeletkékkel Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscsülök, 50 dkg füstölt oldalas (vagy bordavég), 80 dkg burgonya, 3 vöröshagyma, 4 evőkanál őrölt paprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál egész kömény, 2 evőkanál só, 4 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 4 babérlevél, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 csokor lestyán, 15 dkg sertészsír. …

Gulyásleves kolbász szeletkékkel Tovább »

Zúzaleves csipetkével

Zúzaleves csipetkével Hozzávalók: 50 dkg kacsa, vagy csirkezúza, 2 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem, 4 burgonya, 25 dkg zöldborsó, fél paradicsom, fél paprika, 1 szelet zeller, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 4 kávéskanál tárkony, 1 teáskanál só, őrölt feketebors, fél dl étolaj, kis csokor zeller-és petrezselyemzöld. A csipetkéhez: 1 tojás, …

Zúzaleves csipetkével Tovább »

Szarvasgulyás babbal

Szarvasgulyás babbal Hozzávalók: (20-24 főre) Az abaléhez: 2 vöröshagyma, 1 evőkanál egészbors, 20 babérlevél. A gulyáshoz: 3 kg vegyes szarvashús (comb, nyak, lapocka), 1 kg szárazbab, 50 dkg mangalica szalonna, 6 sárgarépa, 1 zellergumó, 8 petrezselyemgyökér, 2 csípős paprika, 2 paradicsom, 1 kg vöröshagyma, 2 babérlevél, 3 teáskanál őrölt fehérbors, 2 teáskanál őrölt fűszerkömény, 10 …

Szarvasgulyás babbal Tovább »

Babgulyás csipetkével

Babgulyás csipetkével Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéslapocka, 90 dkg tarkabab, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg petrezselyem, fél zellergumó, 50 dkg krumpli, 2 tv-paprika, fél karalábé, 20 dkg paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 csípős paprika, 10 dkg sertészsír. Fűszerek: 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál köménymag, 1 …

Babgulyás csipetkével Tovább »

Édes bab zöldséggel

Édes bab zöldséggel Hozzávalók: 2,5 dl fehérbab, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál só, 2 petrezselyem, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 karika karalábé, 3 burgonya. A rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt, csipetnyi só. A babot előző este beáztatjuk, …

Édes bab zöldséggel Tovább »

Turai csipedett leves

Turai csipedett leves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 kisebb zeller, pár szál zeller zöld, 40 dkg krumpli, 1 evőkanál sertészsír, só, csipetnyi őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika. Csipetke: 1 tojás, 10 dkg liszt, csipetnyi só. A vöröshagymát, fokhagymát, krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés zsíron …

Turai csipedett leves Tovább »

Bableves vakarccsal

Bableves vakarccsal Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 3 marék csipetke tészta, 5 sárgarépa, 3 petrezselyem gyökere és zöldje, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 3-4 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 15 dkg szalonnabőr. A rántáshoz: 3 evőkanál folyós kacsazsír, 1 púpos evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 4 teáskanál őrölt paprika. A vakarcshoz: 50 …

Bableves vakarccsal Tovább »