kolbász

Hagymás babpörkölt kolbásszal

Hagymás babpörkölt kolbásszal Hozzávalók: 4 közepes vöröshagyma, 15 dkg házi füstölt kolbász, 20 dkg szárazbab, vagy 2 doboz vörös konzervbab, csipetnyi őrölt bors, 2 evőkanál sertészsír, ¼ kápia paprika. Amennyiben száraz babot használunk, azt előző este beáztatjuk, és másnap előfőzzük. A két kisebb vöröshagymát felkockázzuk, zsíron aranyló barnára lesütjük. A kápia paprikát egészen apró darabkákban […]

Hagymás babpörkölt kolbásszal Tovább olvasom »

Kranknédli

Kranknédli Hozzávalók: 1 kg füstölt hús (előfőzött oldalas és kolbász), 1,5 kg savanyú káposzta, 50 dkg liszt, 1 zsemle, fél kg sertészsír, 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 2 tojás, só, kevés cukor. Az oldalast kevés vízben előfőzzük, a főzővizet meghagyjuk, szükségünk lesz rá a munka során. A zsemlét felkockázzuk, majd két evőkanál zsíron lepirítjuk.

Kranknédli Tovább olvasom »

Kolbászos reszőkeleves

Kolbászos reszőkeleves Hozzávalók: 60 dkg füstölt kolbász, 1 fakanál sertészsír, 1 púpos fakanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, kis csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma, 3 zellerlevél, 1 liter krumpli főzőlé. Reszőke: 1 tojás, csipetnyi só, liszt. A kolbászt felszeleteljük, a petrezselymet apróra, a fokhagymát kis kockákra vágjuk. Fazékban rántást

Kolbászos reszőkeleves Tovább olvasom »

Kolbászos tésztaleves

Kolbászos tésztaleves vöröshagymás törtburgonyával, ecetes paprikával Hozzávalók: 1 liter víz, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, só, 3 egészbors, 1 babérlevél, 50 dkg füstölt kolbász, 10 dkg cérnametélt, kis csokor petrezselyem, 50 dkg krumpli, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika. A tálaláshoz ecetes paprika. Először a sárgarépát, petrezselymet megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, átmossuk. Egy fazékban

Kolbászos tésztaleves Tovább olvasom »

Rakott krumpli

Rakott krumpli Hozzávalók: (12 főre) 4 kg héjában főtt burgonya, 30 db főtt tojás, 40 dkg füstölt szalonna, 1 kg lecsókolbász, 60 dkg füstölt kolbász, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 liter tejföl, 4 tojás sárgája, 50 dkg reszelt sajt, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 dl étolaj, 2 evőkanál

Rakott krumpli Tovább olvasom »

Fokhagymás kófic buggyantott tojással

Fokhagymás kófic buggyantott tojással Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 8 dkg kolbász, 2 babérlevél, 1 teáskanál 10%-os ecet, 4 tojás, 4 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 teáskanál őrölt paprika, só. A füstölt szalonnából négy vékony szeletet vágunk, ezeket kakastaréj formába beirdaljuk, és kevés zsírban szép lassan kisütjük vigyázva, nehogy megkeseredjen a

Fokhagymás kófic buggyantott tojással Tovább olvasom »

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej, 1 evőkanál zsír. A töltelékhez: 5 evőkanál tejföl, 10 dkg mangalica kolbász, 1 csokor medvehagyma, csipetnyi só, fél kávéskanál őrölt feketebors, 10 dkg medvehagymás kecskesajt. Az élesztőt egy kis tálba morzsoljuk. Cukrot,

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal Tovább olvasom »

Őrségi egytálétel tökmagolajos salátával

Őrségi egytálétel tökmagolajos salátával Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 20 dkg házi kolbász, 25 dkg sonka, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só. A fűszerkeverékhez: csipetnyi őrölt fehérbors, bazsalikom, őrölt kömény, kakukkfű, oregano, 1 teáskanál majoránna. A salátához: 30 dkg uborka, 1 lila hagyma, 7 kisebb paradicsom, 3 db különböző

Őrségi egytálétel tökmagolajos salátával Tovább olvasom »

Paprikás kolbásszal és hurkával

Paprikás kolbásszal és hurkával – Warsttunkasz Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 szál füstölt házi kolbász, 40 dkg füstölt húsos hurka, 4 evőkanál lecsó, 1 teáskanál só, 3 cseresznye paprika. A vöröshagymát megtisztítjuk. A zsírt egy lábasban megolvasztjuk, erre kockázzuk rá a hagymát, majd üvegesre pirítjuk benne.

Paprikás kolbásszal és hurkával Tovább olvasom »

Gerslis kolbászleves

Gerslis kolbászleves Hozzávalók: (15 főre) 10 dkg sertészsír, 25 dkg vöröshagyma, 1 kg vegyes zöldség (zeller, petrezselyem, sárgarépa), 1 nagy csokor zeller zöld, 1,5 kg krumpli, 1,5 kg friss töltésű kolbász, 35 dkg árpagyöngy (gersli). Az ízesítéshez: 1 dl házi paradicsomlé, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 dkg őrölt fűszerpaprika, 4 teáskanál

Gerslis kolbászleves Tovább olvasom »

Tardi kaszáspecsenye

Tardi kaszáspecsenye Hozzávalók: 40 dkg sertéslapocka, 20 dkg kenyérszalonna, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg lángolt kolbász, 5 dkg fűszerpaprika, 2 dkg őrölt feketebors, 1 dkg őrölt kömény, 5 dkg só, 1 paprika, 1 paradicsom. A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük. A

Tardi kaszáspecsenye Tovább olvasom »

Tojásos krumpli – tardi reggeli

Tojásos krumpli – tardi reggeli Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 4 tojás, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt paprika, 20 dkg kenyérszalonna, 20 dkg lángolt kolbász, 2 evőkanál sertészsír. A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük. Egy serpenyőbe, vagy lábasba beletesszük a zsírt, felolvasztjuk, és ráborítjuk a krumplit. Sűrűn kevergetve 15-20 perc alatt megsütjük. A szalonnát

Tojásos krumpli – tardi reggeli Tovább olvasom »