tarkabab

Bőrkés babfőzelék

Bőrkés babfőzelék Hozzávalók: 50 dkg száraz „békahátú” tarkabab, 80 dkg füstölt bőrke, 4 babérlevél, 1 fej fokhagyma, további 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, só, 2 púpos evőkanál sertészsír, 4 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A babot és a bőrkét is a főzés előtti este hideg vízbe külön-külön beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, a […]

Bőrkés babfőzelék Tovább olvasom »

Bableves

Bableves Hozzávalók: 50 dkg tarkabab, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kis darab zeller, 2 paradicsom, 1 paprika, 1 csokor zellerzöld, 2 burgonya, 1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál sertészsír, 2 fakanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, 2 gerezd fokhagyma, só. Amennyiben szárazbabból készítjük, akkor azt előző este beáztatjuk. Másnap átszedjük egy fazékba, felöntjük vízzel, enyhén

Bableves Tovább olvasom »

Savanyú bab füstölt hússal

Savanyú bab füstölt hússal Hozzávalók: (6 főre) 50 dkg előző este beáztatott tarkabab, 50 dkg füstölt tarja, 50 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 2 púpos evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál só, fél liter tej, 1 evőkanál 20%-os ecet, 3 babérlevél. A vöröshagymát

Savanyú bab füstölt hússal Tovább olvasom »

Babgulyás rántva

Babgulyás rántva Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 30 dkg füstölt nyúlja (vagy tarja, csülök), 80 dkg tarkabab, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál őrölt paprika, 6 babérlevél, 2 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál sertészsír, só, 2 evőkanál 20%-os ecet. A tálaláshoz tejföl. A babot előválogatjuk, többször átmossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.

Babgulyás rántva Tovább olvasom »

Babos káposzta medvehagymás pogácsával

Babos káposzta medvehagymás pogácsával Hozzávalók: (8 főre) 1 kg savanyú káposzta, 50 dkg beáztatott tarkabab, 1 beáztatott füstölt hátsó csülök, 7 babérlevél, 2 teáskanál egészbors, 3 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 4 evőkanál paradicsom sűrítmény, 2 paradicsom, 2 tv-paprika, 2 csípős paprika,

Babos káposzta medvehagymás pogácsával Tovább olvasom »

Káposztás pity-puty

Káposztás pity-puty Hozzávalók: (12 főre) 3 db első csülök, 1 kg sertés lapocka, 1,5 kg házi füstölt sonka csülök része, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg nagy szemű tarkabab, 6 nagy fej vöröshagyma, 2 púpos evőkanál sertészsír, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 7 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl

Káposztás pity-puty Tovább olvasom »

Zöldséges füstölt bürkés bableves

Zöldséges füstölt bürkés bableves Hozzávalók: 15 dkg füstölt bürke, 25 dkg beáztatott tarkabab, 3 petrezselyem, 4 sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 kávéskanál só, kevés zeller, lestyán és petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt paprika. A bürkét felszeleteljük, és egy liter vízben legalább két órán át főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, a kisebbeket

Zöldséges füstölt bürkés bableves Tovább olvasom »

Babgulyás csipetkével

Babgulyás csipetkével Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéslapocka, 90 dkg tarkabab, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg petrezselyem, fél zellergumó, 50 dkg krumpli, 2 tv-paprika, fél karalábé, 20 dkg paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 csípős paprika, 10 dkg sertészsír. Fűszerek: 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál köménymag, 1

Babgulyás csipetkével Tovább olvasom »

Ecetes bableves

Ecetes bableves Hozzávalók: 1 kg füstölt oldalas, 50 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt kolbász, só, 2 evőkanál ecet, őrölt kömény, 4 szegfűbors, 3 babérlevél, 1 ág kakukkfű. A rántáshoz: 1 vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál sertészsír, 2 kávéskanál őrölt paprika. A húst szeletekre vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. Két és fél liter vízzel

Ecetes bableves Tovább olvasom »

Császárhús pecsenyelével, kecskesajtos törtbabbal

Császárhús pecsenyelével, kecskesajtos törtbabbal, meggyes párolt káposztával Hozzávalók: A pecsenyéhez: 50 dkg bőrös császárhús, só, őrölt kömény, 2 evőkanál sertészsír. A törtbabhoz: 30 dkg tarkabab, 2 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis vöröshagyma, 15 dkg kecskesajt krém, 2 evőkanál étkezési keményítő, só. A káposztához: 30 dkg vágott vöröskáposzta, 10 dkg magozott meggy, 2 fej vöröshagyma,

Császárhús pecsenyelével, kecskesajtos törtbabbal Tovább olvasom »

Bableves lisztes sterccel

Bableves lisztes sterccel Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, kevés sonka, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 szál zeller zöld, 3 babérlevél, só, 1 teáskanál őrölt paprika. A lisztes sterchez: 1 nagyobb burgonya, só, 20 dkg sertészsír, 50 dkg

Bableves lisztes sterccel Tovább olvasom »

Milotai savanyú paszuly

Milotai savanyú paszuly Hozzávalók: (10 főre) 1 kg tarkabab, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg füstölt csülök, 1 kg sertés orr-és fül, só, 4 teáskanál őrölt paprika, 8 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt feketebors, só,11 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 liter tej. A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb fazékba tesszük, bő

Milotai savanyú paszuly Tovább olvasom »