torta

Csöpi torta

Csöpi torta Hozzávalók: (1 nagy, emeletes tortához) Piskóta (30×35 cm-es tepsiben): 12 tojás, 12 evőkanál porcukor, 6 evőkanál finomliszt, 6 evőkanál rétesliszt, 1 sütőpor, a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. Krém: 6 dkg mazsola, fél deci rum. 8 dl tej, 30 dkg cukor, 6 púpos evőkanál liszt, 4 csomag vaníliás cukor, 30 dkg vaj (margarin). […]

Csöpi torta Tovább olvasom »

Babtorta

Babtorta Hozzávalók: 25 dkg főtt, áttört bab, 5 tojás, 18 dkg porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg darált dió, fél csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 dkg vaj, a töltelékhez baracklekvár. A citrom héját lereszeljük, és a darált dióval összekeverjük. A tortaforma alját sütőpapírral borítjuk, oldalát vajjal lekenjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá

Babtorta Tovább olvasom »

Grillázs torta habcsókkal

Grillázs torta habcsókkal Hozzávalók: 1 kg darált dió, 1 kg kristálycukor, zsír. Díszítéshez: 1 kg porcukor, 10 db tojás fehérje, 30 félbevágott dió. A tojások fehérjét elkezdjük felverni. Amikor már keményebb habbá vált, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Gőz felett addig verjük, amíg a hab megszilárdul. Egy nyomózsákba félreteszünk a habból a torta díszítéséhez. Tepsinket kikenjük

Grillázs torta habcsókkal Tovább olvasom »

Vajas virággal díszített diós lakodalmas torta

Vajas virággal díszített diós lakodalmas torta Hozzávalók: Piskóta: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 15 dkg dió, 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 evőkanál kakaó. Krém: ½ dl tej, 6 evőkanál dió, 75 dkg vaj, 9 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál rum. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a

Vajas virággal díszített diós lakodalmas torta Tovább olvasom »

Almatorta

Almatorta Hozzávalók: tészta: 20 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 1 csapott evőkanál porcukor, 2 evőkanál tejföl, csipetnyi só. Töltelék: 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió. Öntet: 3 tojás, 12 dkg cukor, 1 dl tejföl. A forma előkészítéséhez vaj és liszt. A lisztet

Almatorta Tovább olvasom »

Marica torta

Marica torta Hozzávalók: 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 4 evőkanál darált dió, 1 sütőpor. A krémhez: 4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, 4 evőkanál baracklekvár, 1 citrom leve. A tetejére fél dió szemek. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot, majd a tojások sárgáival, a sütőporral

Marica torta Tovább olvasom »

Almarózsa torta

Almarózsa torta Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1,5 dl tej, 18 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 tojás, 4 evőkanál csipkebogyó (kajszibarack, vagy szilva) lekvár, 1 kg alma. A forma előkészítéséhez vaj és liszt. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, 12 dkg vajat elmorzsolunk benne. Hozzáadjuk a megkelt élesztős

Almarózsa torta Tovább olvasom »

Epres túrótorta

Epres túrótorta Hozzávalók: 4 tojás, 3 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, 1 púpos evőkanál kakaó. A krémhez: 50 dkg áttört túró, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor. A tetejére: 40 dkg eper, 1 csomag piros színű tortazselé. Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény

Epres túrótorta Tovább olvasom »

Citromtorta

Citromtorta Hozzávalók: 8 tojás, 16 evőkanál liszt, 16 evőkanál cukor, 1 sütőpor, 8 evőkanál víz. A krémhez: 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 20 dkg cukor, 1 (bio) citrom héja és leve, 2 tojás sárgája, 20 dkg vaj. A díszítéshez 5 dl habtejszín, 1 citrom. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, folytonos keverés

Citromtorta Tovább olvasom »

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel Hozzávalók: 10 tojás, 1 sütőpor,1 vaníliás cukor, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 3 evőkanál őrölt dió, a sütőforma előkészítéséhez zsír és liszt. A krémhez: 8 dl házi tej, 6 evőkanál félfogós liszt, 2,5 dl cukor, fél evőkanál kakaópor, 30 dkg őrölt dió, kevés rum, vagy aroma. A díszítéshez: 20 dkg margarin

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel Tovább olvasom »