lecsó

Lecsós tészta

Lecsós tészta Hozzávalók: 3 tojás, 40 dkg liszt, só, őrölt paprika, sertészsír, 30 dkg kolozsvári és kenyérszalonna, 50 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, 2 vöröshagyma, 1 csípős paprika. Először a tésztát készítjük el. A lisztet a tojásokkal, csipetnyi sóval és vízzel nem túl keményre meggyúrjuk. Először egy tálban, majd a gyúródeszkán is alaposan kidolgozzuk. Letakarva …

Lecsós tészta Tovább »

Lecsós csirkemáj tárcsán

Lecsós csirkemáj tárcsán Hozzávalók: (10 főre) 2 kg paprika, 45 dkg paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg csirkemáj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál majoránna, só, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál sertészsír. A paprikát-paradicsomot megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A szalonna bőrét eltávolítjuk, …

Lecsós csirkemáj tárcsán Tovább »

Lecsós haluska

Lecsós haluska Hozzávalók: (6 főre) 3 nagyobb burgonya, 1 evőkanál só, 80 dkg liszt, 5 dl víz. A lecsóhoz: 1 evőkanál zsír, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál só, 1 kg paradicsom, 50 dkg paprika, 2 teáskanál őrölt paprika. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük, fél liter vizet öntünk alá, hogy ne feketedjen meg. Sózzuk, és liszttel kikeverjük, …

Lecsós haluska Tovább »

Lecsós máj matutkával

Lecsós máj matutkával Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 fakanál sertészsír, 1 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 3 nagy vöröshagyma, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál cukor. Matutka: 4 nagy krumpli, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, …

Lecsós máj matutkával Tovább »

Harcsatekercs sült túrós csuszával

Harcsatekercs sült túrós csuszával Hozzávalók: 50 dkg harcsafilé, 30 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, 30 dkg gomba, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 4 evőkanál lecsó, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor metélőhagyma. A csuszához: 30 dkg fodros kocka, 25 dkg túró, fél liter tejföl, só, 3 dkg vaj. A harcsafilék mindkét oldalát …

Harcsatekercs sült túrós csuszával Tovább »

Csíktészta habart lecsóval

Csíktészta habart lecsóval Hozzávalók: tészta: 50 dkg liszt, 1 tojás, só, víz. Lecsó: 2 fej vöröshagyma, 5 paprika, 10 paradicsom, fél deci étolaj, kevés csípős paprika, 2 gerezd fokhagyma, só, 4 dl tej, 1 csapott evőkanál liszt, 1 púpos evőkanál tejföl. A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, ezt is felkockázzuk. Fél …

Csíktészta habart lecsóval Tovább »

Berceli borjúpaprikás nokedlivel

Berceli borjúpaprikás nokedlivel Hozzávalók: (8 főre) 2 kg borjúcomb, 4 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál zsír, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. A nokedlihez: 1 kg liszt, 3 tojás, só, 1 evőkanál étolaj. A borjúhúst lehártyázzuk, felszeleteljük, majd kockákra …

Berceli borjúpaprikás nokedlivel Tovább »

Gombóc juhtúróval és kolbásszal töltve, lecsós ágyon

Gombóc juhtúróval és kolbásszal töltve, lecsós ágyon Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 50 dkg paprika, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 10 dkg sertészsír, 2 teáskanál só, mokkáskanál cukor, 2 evőkanál őrölt paprika. A gombóchoz: 50 dkg burgonya, 50 dkg liszt, 1 tojás, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dkg mangalica zsír, 20 dkg juhtúró, …

Gombóc juhtúróval és kolbásszal töltve, lecsós ágyon Tovább »

Lecsós vadmáj

Lecsós vadmáj Hozzávalók: 1 kg vadmáj, 2 üveg lecsó, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 3 vöröshagyma. A sütéshez étolaj. Az étolajat tárcsán, vagy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A májat vékonyabb szeletekre vágjuk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és félkarikákra szeljük. A forró olajban először a májdarabokat sütjük ki hirtelen, …

Lecsós vadmáj Tovább »

Lecsós paprikás csirke

Lecsós paprikás csirke Hozzávalók: (30 főre) 30 db csirke felsőcomb, 1,5 kg vöröshagyma, 4 evőkanál sertészsír, 1 kg zöldpaprika, 50 dkg hámozott paradicsom, 3 evőkanál só, 1 evőkanál őrölt feketebors, 5 dkg őrölt paprika, 8 dl tejföl, 5 púpos evőkanál rétesliszt, 1 nagyobb rozmaring ág. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A paprikát felaprózzuk, a paradicsomok …

Lecsós paprikás csirke Tovább »

Paprikás kolbásszal és hurkával

Paprikás kolbásszal és hurkával – Warsttunkasz Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 szál füstölt házi kolbász, 40 dkg füstölt húsos hurka, 4 evőkanál lecsó, 1 teáskanál só, 3 cseresznye paprika. A vöröshagymát megtisztítjuk. A zsírt egy lábasban megolvasztjuk, erre kockázzuk rá a hagymát, majd üvegesre pirítjuk benne. …

Paprikás kolbásszal és hurkával Tovább »

Vicsege fehérboros lecsóval, fokhagymás galuskával

Vicsege fehérboros lecsóval, fokhagymás galuskával Hozzávalók: 1,5 kg vicsege, 3 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél dl fehérbor, 1 zöldpaprika, 1 piros színű paprika, 1 tv-paprika, paradicsom, 10 dkg spárga, 20 dkg cukkini, 20 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 1 citrom, só, 1 teáskanál egész kömény, csipetnyi citrombors, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 dl …

Vicsege fehérboros lecsóval, fokhagymás galuskával Tovább »