oldalas

Paradicsomos bableves savanyú káposztával

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kg oldalas, 1,5 kg tarja, 50 dkg füstölt sertéscomb, 4 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 liter sűrű paradicsomlé, 1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg fejtett bab, 5 babérlevél, őrölt fektebors, só, 2 zöldpaprika, 3 teáskanál fűszerpaprika, 3 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.  A sonka főzőlevéből 1 […]

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Tovább olvasom »

Serpenyős hús káposztás palacsintával

Serpenyős hús káposztás palacsintával Hozzávalók: 1 kg oldalas, só, 1 vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír. A palacsintához: fél kg káposzta, só, őrölt fekete bors, sertészsír, 25 dkg liszt, 2 tojás, szódavíz, 1 dl étolaj. A húst a bordák mentén felszeleteljük, alaposan besózzuk, öntünk alá két deci vizet, és egy órán át, fedő alatt pároljuk. Idő közben

Serpenyős hús káposztás palacsintával Tovább olvasom »

Aszalt szilvás oldalas rozmaringos vajburgonyával

Aszalt szilvás oldalas rozmaringos vajburgonyával Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 50 dkg aszalt szilva, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 10 dkg sertészsír, 2 dl főzőtejszín, 1 alma, 1 körte, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál gyomorkeserű. Köret: 85 dkg krumpli, só, 20 dkg vaj, 1 szál rozmaring. A zöldségféléket

Aszalt szilvás oldalas rozmaringos vajburgonyával Tovább olvasom »

Paprikás-hagymás nudli sült oldalassal

Paprikás-hagymás nudli sült oldalassal Hozzávalók: 1 egész oldalas, 1 nagyobb fej fokhagyma. A tepsihez 1 evőkanál sertészsír. A fűszerkeverékhez: 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál majoránna. A nudlihoz: 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, só, 1 evőkanál sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej

Paprikás-hagymás nudli sült oldalassal Tovább olvasom »

Májas sertéspörkölt

Májas sertéspörkölt Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 20 dkg oldalas, 20 dkg lapocka, 15 dkg hasaalja szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, zsír, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 levél zsálya, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál paradicsompüré. A húsokat, a májat, a szalonnát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. Egy jó teáskanálnyi zsíron

Májas sertéspörkölt Tovább olvasom »

Regölyi paradicsomos káposzta

Regölyi paradicsomos káposzta Hozzávalók: 1 kg oldalas, 1 kisebb fej káposzta, 3 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 5 teáskanál kristálycukor, 7 dl házi paradicsomlé, 2 evőkanál zsír, 2 púpos evőkanál liszt, 2 púpos teáskanál őrölt paprika. Az oldalast a bordák mentén felszeleteljük, beletesszük egy lábasba. A vöröshagymát megtisztítjuk, és szeletekben

Regölyi paradicsomos káposzta Tovább olvasom »

Húsos káposzta

Húsos káposzta – Stihkraut Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 20 dkg fejes káposzta, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 6 babérlevél, 20 szem egészbors, 2 kisebb paradicsom, 2 erős paprika, 5 teáskanál paprikakrém, 2 dl paradicsomlé, 30 dkg oldalas, 20 dkg nyers csülök, 20 dkg füstölt csülök, 30 dkg papszelet (dagadó, oldalas, és lapocka szeglete), 1

Húsos káposzta Tovább olvasom »

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Hozzávalók: 2 kg sertés oldalas (egészben), 50 dkg sertésmáj, 30 dkg vöröshagyma, sertészsír, 3 kávéskanál őrölt paprika, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt kömény, 1 dl rizs, 1,5 dl hús alaplé, 2,5 dl sör, 3 evőkanál zsemlemorzsa. Dödölle: 60 dkg krumpli, só, babérlevél,

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Tovább olvasom »

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal Hozzávalók: 80 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 kg oldalas, 1 kg savanyú káposzta, só, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 fakanál sertészsír. A tepsi aljába 1 evőkanál sertészsír. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a feketeborssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a kencével átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal Tovább olvasom »

Tejszínes-kapros karfiolleves

Tejszínes-kapros karfiolleves Hozzávalók: 1 karfiol, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 nagy vöröshagyma, 30 dkg sertés oldalas, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor kapor, fél dl étolaj. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy fazékba, olajat öntünk alá, és megpároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. Ráborítjuk a

Tejszínes-kapros karfiolleves Tovább olvasom »

Sült oldalas rántott zöldbabbal

Sült oldalas rántott zöldbabbal Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 50 dkg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál sertészsír, 2 kávéskanál őrölt paprika, 2 tv-paprika. Az oldalast három centis darabokra vágjuk, átsózzuk, és tepsibe helyezzük. Egy fej vöröshagymát megtisztítunk, fél karikákra vágjuk, majd a húsra szórjuk. A paprikát is

Sült oldalas rántott zöldbabbal Tovább olvasom »

Sült oldalas párolt káposztával

Sült oldalas párolt káposztával Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 1 kis fej fokhagyma, 1 vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, só, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, 3 evőkanál sertészsír. A párolt káposztához: 1 kisebb fej káposzta, 2 vöröshagyma, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál 10%-os ecet. A

Sült oldalas párolt káposztával Tovább olvasom »