rizs

Kásás rétes

Kásás rétes Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 evőkanál 10 %-os ecet, langyos, sós víz. Töltelék: 25 dkg rizs, 2 dl víz, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj. A locsoláshoz olvasztott zsír, a tetejére porcukor. A lisztet átszitáljuk. Az ecetet egy kanál vízben elkeverve hozzáadjuk, majd annyi langyos, sós […]

Kásás rétes Tovább olvasom »

Káposztalé leves

Káposztalé leves Hozzávalók: (6 főre) 1 kg sertéscsont, 1 liter savanyú káposzta lé, ½ l sűrű paradicsom, 4 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 paradicsom, ½ paprika, ½ karalábé, ½ zellergumó, só, őrölt fekete bors, őrölt paprika, 3 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 teáskanál mustármag, 2 teáskanál koriandermag. Húsgombóchoz: 50 dkg darált sertés lapocka (dagadó),

Káposztalé leves Tovább olvasom »

Vargáné töltött káposztája

Vargáné töltött káposztája Hozzávalók: (15 főre) 2 fej káposzta, 2 babérlevél,1 kg darált sertéslapocka, 1 fej fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 vöröshagyma, 20 dkg rizs, 1 tojás, 50 dkg savanyú káposzta, szalonnabőrke, 1 első sertéscsülök. Szóratok: rétegenként 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 1

Vargáné töltött káposztája Tovább olvasom »

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Hozzávalók: (12 főre) 90 dkg darált sertéslapocka, 30 dkg kolozsvári szalonna, 1 db füstölt csülök, 45 dkg füstölt kolbász, 90 dkg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, 4 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 púpos evőkanál zsír, másfél evőkanál őrölt paprika,

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Tovább olvasom »

Húsgombócos káposztaleves

Húsgombócos káposztaleves Hozzávalók: 60 dkg friss savanyú káposzta, 10 dkg füstölt sonka, 20 dkg sertéscomb, 50 dkg darált sertéshús, 6 dkg rizs, 1 tojás, só, 20 szem egész bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 dl házi paradicsomlé, másfél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt bors. Rántás: 1 evőkanál liszt, fél evőkanál zsír,

Húsgombócos káposztaleves Tovább olvasom »

Töltött káposzta libahúsból

Töltött káposzta libahúsból Hozzávalók: 1 kg liba apróhús (mell, felsőcomb), 2 nagy vöröshagyma, 15 dkg zsíros és húsos mangalica szalonna vegyesen, 1 fej savanyú káposzta, 10 dkg rizs, 2 dkg őrölt paprika, 2 dkg só, 1 tojás, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál egész kömény, 3 babérlevél. Rántás: 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál libazsír, 2

Töltött káposzta libahúsból Tovább olvasom »

Királyhalom

Királyhalom Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 50 dkg savanyú káposzta, 2,5 dl rizs, 4 vöröshagyma, zsír, 3,3 dl tejföl, só, őrölt feketebors. Két bögre vizet egy teáskanál sóval felmelegítünk. Egy másik lábasban felolvasztunk egy evőkanál zsírt, ebben lepirítjuk a rizst. Amikor már üveges lett, ráöntjük a sós vizet, felforraljuk, lefedjük, és puhára főzzük. Amikor elkészült, még

Királyhalom Tovább olvasom »

Vaddisznóhúsos rakott káposzta

Vaddisznóhúsos rakott káposzta Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg sajt, 2 fakanál (vaddisznó) zsír, 15 dkg rizs, só, 30 dkg vaddisznó karaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg párolt zöldség, só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, 2 teáskanál őrölt paprika, tárkony. A hús hártyáit leszedjük, és

Vaddisznóhúsos rakott káposzta Tovább olvasom »

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Hozzávalók: 2 kg sertés oldalas (egészben), 50 dkg sertésmáj, 30 dkg vöröshagyma, sertészsír, 3 kávéskanál őrölt paprika, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt kömény, 1 dl rizs, 1,5 dl hús alaplé, 2,5 dl sör, 3 evőkanál zsemlemorzsa. Dödölle: 60 dkg krumpli, só, babérlevél,

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Tovább olvasom »

Karalábés-kapros húsgombóc

Karalábés-kapros húsgombóc Hozzávalók: fél kg darált sertéslapocka, 4 dkg rizs, 1 kisebb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 karalábé, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld. A darált lapockába belereszeljük a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket. Megszórjuk

Karalábés-kapros húsgombóc Tovább olvasom »

Rucás kása paprikásan

Rucás kása paprikásan Hozzávalók: 50 dkg rizs, 80 dkg vegyes kacsahús (szárny, comb), 1 vöröshagyma, 4 sárgarépa, 4 petrezselyem, fél karalábé, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors. A zöldségeket megtisztítjuk, átmossuk. A sárgarépát és petrezselymet karikákra, a karalábét hasábokra vágjuk. A kacsahúst is átmossuk, a szárnyakat kisebbekre

Rucás kása paprikásan Tovább olvasom »

Reis – rizses hús

Reis – rizses hús Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka, 50 dkg pirított rizs, 5 db sárgarépa, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, nagy csokor petrezselyemzöld, só, őrölt feketebors. A vöröshagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hússal együtt kisebb kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, csipetnyi sóval megpároljuk rajta a vöröshagymát. Ráborítjuk a

Reis – rizses hús Tovább olvasom »