tárkony

Tárkonyos vadraguleves

Tárkonyos vadraguleves Hozzávalók: (8-10 főre) 1 kg vadmalac lapocka színhús, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, fél karalábé, fél zeller, tárkony, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 30 dkg gomba, 2 burgonya, 1 csípős paprika, 2 evőkanál sertészsír, 2 liter húslé. Habarás: 2 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín. …

Tárkonyos vadraguleves Tovább »

Tárkonyos karalábéleves húsgombóccal

Tárkonyos karalábéleves húsgombóccal Hozzávalók: 1db nagyobb zsenge karalábé, 1 szál sárgarépa, 1 db zöldség, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors,  2 szál zeller levél, fél zellergumó, 1 db tv paprika, 1 db paradicsom, 1 evőkanál szárított tárkony, 30 dkg darált sertéshús (vagy csirkemell), 1 db tojás, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál …

Tárkonyos karalábéleves húsgombóccal Tovább »

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 4 dl étolaj, 3 kávéskanál só, 2 kávéskanál fehérbors, 3 vöröshagyma. Mártás: 45 dkg laskagomba, 2 evőkanál sertészsír, 2 vöröshagyma, 2 kávéskanál őrölt paprika, 1 dl paradicsomlé, 1 kávéskanál fehérbors, 2 teáskanál tárkony, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bazsalikom, 3 dl víz, másfél dl tejföl, fél del …

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival Tovább »

Zúzaleves csipetkével

Zúzaleves csipetkével Hozzávalók: 50 dkg kacsa, vagy csirkezúza, 2 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem, 4 burgonya, 25 dkg zöldborsó, fél paradicsom, fél paprika, 1 szelet zeller, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 4 kávéskanál tárkony, 1 teáskanál só, őrölt feketebors, fél dl étolaj, kis csokor zeller-és petrezselyemzöld. A csipetkéhez: 1 tojás, …

Zúzaleves csipetkével Tovább »

Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával

Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor tárkony, 2 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, csipetnyi őrölt feketebors, só. A gánicához: 1 kg krumpli, só, 50 dkg liszt, 2 vöröshagyma, 1 …

Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával Tovább »

Tárkonyos galamb becsinált leves

Tárkonyos galamb becsinált leves Hozzávalók: (8 főre) 4 galamb, 5 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, fél zellergumó, 1 csokor petrezselyem- és 1 csokor zeller zöld, 20 dkg zöldborsó, 5 nagyobb fej gomba, 1 evőkanál sertés (mangalica) zsír, 2 evőkanál liszt, 3 szelet citrom. Fűszerek: 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, …

Tárkonyos galamb becsinált leves Tovább »

Tárkonyos krumplileves

Tárkonyos krumplileves Hozzávalók: fél dl étolaj, kis kanálnyi sertészsír, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller, 1 újhagyma, 25 dkg burgonya, 4 dkg friss tárkony, fél (csípős) zöldpaprika, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só, kis csokor petrezselyem-és lestyán levél, 1 borsmenta-ág, késhegynyi citromsav. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, zellergumót és burgonyát nagyobb …

Tárkonyos krumplileves Tovább »

Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1,5 dl étolaj, 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem gyökere, 2 db vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 dl főzőtejszín, 3 evőkanál liszt, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál tárkony, 1 babérlevél, kis csokornyi zeller zöld. A levesbetéthez: 1 tojás, fél dl étolaj, só, 4 evőkanál …

Tárkonyos csirkeragu leves Tovább »

Tárkonyos leves

Tárkonyos leves Hozzávalók: 30 dkg füstölt hús (tarja), 1 nagy csokor tárkony, 1 teáskanál só, 2 evőkanál ecet, késhegynyi szódabikarbóna. A levesbetéthez 4 zsemle. A habaráshoz 2 evőkanál liszt, 1 liter tej, 2 dl tejföl. A húst apró kockákra vágjuk, és néhány percre langyos vízbe tesszük, hogy kicsit kiázzon. Leveses fazékban vizet melegítünk, ebbe tesszük …

Tárkonyos leves Tovább »