vadétel

Fácános hústál csípős öntettel

Fácános hústál csípős öntettel Hozzávalók: 3 db fácán mellfilé. A páchoz: 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 1 citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, őrölt feketebors, vegyes fűszerkeverék. Saláta: 1 fejes saláta, 1 jégsaláta, ¼ lila káposzta, 1 sárgarépa, 3 kisebb paradicsom, 1 kis csípős paprika, 1 evőkanál fehérborecet. Öntet: 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, […]

Fácános hústál csípős öntettel Tovább olvasom »

Egybesült tűzdelt őzgerinc tartármártással

Egybesült tűzdelt őzgerinc tartármártással Hozzávalók: 1 db őzgerinc csonton, egyben. Pác: mustár (lehet dijoni), őrölt bors, 2 babérlevél, 15 szem rózsabors. Tűzdeléshez: 15 dkg házi szalonna, 1 fej fokhagyma. A húsra: 1 db paradicsom, 1 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 kanál sertészsír, 1 dl víz. Tartárhoz: 1 tojás sárgája, 2 dl étolaj, 2

Egybesült tűzdelt őzgerinc tartármártással Tovább olvasom »

Szarvassült egresszósszal

Szarvassült egresszósszal Hozzávalók: 1,5 kg szarvasgerinc, só, színes bors, libazsír, 40 dkg sárgarépa, 40 dkg vörös-és lilahagyma, 50 dkg parázsburgonya, 1 ág rozmaring, fél deci olaszrizling. Mártás: 40 dkg piszke, pecsenyelé, fél deci olaszrizling. A húst a hártyáktól megtisztítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a hagymákat félbevágjuk. Egy tepsi aljába a rozmaring ágra tesszük

Szarvassült egresszósszal Tovább olvasom »

Szarvasgulyás babbal

Szarvasgulyás babbal Hozzávalók: (20-24 főre) Az abaléhez: 2 vöröshagyma, 1 evőkanál egészbors, 20 babérlevél. A gulyáshoz: 3 kg vegyes szarvashús (comb, nyak, lapocka), 1 kg szárazbab, 50 dkg mangalica szalonna, 6 sárgarépa, 1 zellergumó, 8 petrezselyemgyökér, 2 csípős paprika, 2 paradicsom, 1 kg vöröshagyma, 2 babérlevél, 3 teáskanál őrölt fehérbors, 2 teáskanál őrölt fűszerkömény, 10

Szarvasgulyás babbal Tovább olvasom »

Vaddisznósült római kemencés kenyérrel

Vaddisznósült római kemencés kenyérrel Hozzávalók: 1 kg vaddisznócomb, só, 2 teáskanál őrölt kömény, 3 evőkanál méz, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál szardellapaszta (vagy só), másfél dl tokaji aszú, vagy móri ezerjó, 1 dl must sűrítmény, (caroenum – római fűszer). Római kenyér – kovász: 8 dkg tönköly búzaliszt, 8 dkg finomliszt, 8 dkg teljes kiőrlésű

Vaddisznósült római kemencés kenyérrel Tovább olvasom »

Gyümölcsös, grillen sült vadhús

Gyümölcsös, grillen sült vadhús Hozzávalók: fél kg csont nélküli őzgerinc, só, őrölt feketebors, pár ág friss rozmaring és kakukkfű, étolaj. A grillezett gyümölcshöz: 40 dkg vegyesen (ribizli, málna, eper, szeder, ringló, körte, vagy tetszés szerint más is lehet). Továbbá két evőkanál méz, 1 evőkanál étolaj, csipetnyi só, fél citrom leve, pár levél vágott, friss bazsalikom.

Gyümölcsös, grillen sült vadhús Tovább olvasom »

Erdei gombás vadnyúl paprikás

Erdei gombás vadnyúl paprikás parázsburgonyával Hozzávalók: egy megtisztított vadnyúl, vagy házinyúl. 30 dkg rókagomba, 2 vargánya gomba, 30 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 1 evőkanál só, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 púpos evőkanál fűszerpaprika, fél dl étolaj, 2 dl tejföl, 1 paprika, 1 paradicsom. Személyenként 3 db parázsburgonya. A

Erdei gombás vadnyúl paprikás Tovább olvasom »

Tűzdelt őzcomb áfonyával

Tűzdelt őzcomb áfonyával Hozzávalók: A páchoz: 2 liter víz, 1 liter vörösbor, 2 evőkanál só, 3 babérlevél, ízlés szerint szemes-és őrölt feketebors, kakukkfű, 5 dkg fokhagyma. 2 kg csontos őzcomb (vagy gerinc), 50 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fokhagyma, 20 dkg erdei gomba (vagy 3,5 dkg szárított erdei gomba), 15 dkg mustár, 2 evőkanál só,

Tűzdelt őzcomb áfonyával Tovább olvasom »

Vértesi vadraguleves

Vértesi vadraguleves Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kömény, kis csokor kakukkfű, tárkony, 6 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél. 50 dkg vegyes gomba (lehetőleg erdei gomba), 20 dekányi sárgarépa- petrezselyem- zeller, 10

Vértesi vadraguleves Tovább olvasom »

Zselici vadas nokedlivel

Zselici vadas nokedlivel Hozzávalók: a pácléhez: 1 vöröshagyma, 3 babérlevél, teáskanálnyi borókabogyó és egész bors, 5 gerezd fokhagyma, víz. Másfél kg szarvas comb, 7 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál só, 2 babérlevél, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál mustár, fél citrom leve, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A nokedlihez:

Zselici vadas nokedlivel Tovább olvasom »

Vadérmék köpenyben vargányamártással

Vadérmék köpenyben vargányamártással Hozzávalók: 50 dkg szarvascomb (helyette lehet marhacomb, vagy lapocka), 1 fej vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 zöldpaprika, 15 dkg vargánya, másfél szem paradicsom, 1 teáskanál só. A prószához: 2 dl kefir, 3 közepes nagyságú burgonya, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, csipetnyi feketebors, 2 evőkanál étolaj. A sütéshez további fél dl étolaj.

Vadérmék köpenyben vargányamártással Tovább olvasom »

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban Hozzávalók: (10 főre) 3 kg szarvas nyak, comb és borda, 1 evőkanál sertészsír, 30 dkg vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg gomba, teáskanálnyi őrölt fehérbors, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 10 db csípős cseresznyepaprika. A készítés előtti napon

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban Tovább olvasom »