medvehagyma

Medvehagymás ropogós

Medvehagymás ropogós Hozzávalók: Leveles tészta: 20 dkg margarin, 25 dkg finomliszt, csipetnyi só, 1 evőkanál 10 %-os ecet, 4 evőkanál víz. Egy csokor medvehagyma, 1 púpos teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 20 dkg trappista sajt, 5 evőkanál tejföl, 1 tojás a kenéshez. A felkockázott margarint és a sót a lisztben elmorzsoljuk. Közepébe mélyedést készítünk, …

Medvehagymás ropogós Tovább »

Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával

Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával Hozzávalók: (6 főre) 1 kg csirkemell, 10 dkg mangalica szalonna, 50 dkg gomba, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg mangalica zsír, só, őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 1,5 evőkanál liszt. Galuskához: 30 dkg liszt, 2 tojás, só, 5 dkg vaj, 10 dkg medvehagyma. A füstölt …

Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával Tovább »

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 6 darab gomba, 10 dkg füstölt kolbász, 15 dkg feta sajt, 20 dkg juhtúró, 1 kávéskanál őrölt feketebors, só, 3 szelet kenyér. A panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj. Köret: 60 dkg burgonya, só, 4 dkg vaj, ½ …

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Tovább »

Medvehagymás langalló

Medvehagymás langalló Hozzávalók: (4 langallóhoz) 2 kg liszt, 3 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, 1 deci étolaj, 3 evőkanál medvehagyma krém, 4 közepes krumpli. A tetejére tejföl, reszelt sajt. A krumplit megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, áttörjük. A lisztet nagy tálba (vagy teknőbe) borítjuk, fészket készítünk a közepébe. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az …

Medvehagymás langalló Tovább »

Babos káposzta medvehagymás pogácsával

Babos káposzta medvehagymás pogácsával Hozzávalók: (8 főre) 1 kg savanyú káposzta, 50 dkg beáztatott tarkabab, 1 beáztatott füstölt hátsó csülök, 7 babérlevél, 2 teáskanál egészbors, 3 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 4 evőkanál paradicsom sűrítmény, 2 paradicsom, 2 tv-paprika, 2 csípős paprika, …

Babos káposzta medvehagymás pogácsával Tovább »

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Hozzávalók: 8 db vargánya (vagy más gombafej), 25 dkg túró, 2 evőkanál medvehagyma krém (vagy medvehagyma), só, őrölt feketebors, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez. A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, kis mélyedést készítünk a kalapokba. A túrót csipetnyi sóval, két evőkanál medvehagyma krémmel elkeverjük. Használhatunk hozzá apróra vágott …

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Tovább »

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej, 1 evőkanál zsír. A töltelékhez: 5 evőkanál tejföl, 10 dkg mangalica kolbász, 1 csokor medvehagyma, csipetnyi só, fél kávéskanál őrölt feketebors, 10 dkg medvehagymás kecskesajt. Az élesztőt egy kis tálba morzsoljuk. Cukrot, …

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal Tovább »

Medvehagymás-sonkás lepény

Medvehagymás-sonkás lepény Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 40 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 10 dkg medvehagyma, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj, 30 dkg sonka, 1 lila hagyma, 20 dkg főtt kukorica, 30 dkg sajt, 2 evőkanál étolaj. A tetejére: 1 tojás, 1 púpos evőkanál tejföl, szezámmag. Két …

Medvehagymás-sonkás lepény Tovább »

Csomócska

Csomócska Hozzávalók: 55 dkg liszt, 4 dl meleg víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 evőkanál étolaj, 2 teáskanál só, fél dl tej. A sós töltelékhez: 6 dkg vaj, 2 dkg sajt, 4 gerezd fokhagyma, 6 szál medvehagyma, 1 teáskanál só. Az édes töltelékhez: 5 dkg vaj, 10 dkg (barna) cukor, egy csomag fahéj. …

Csomócska Tovább »

Lencsés-gombás kakaspörkölt medvehagymás nokedlivel

Lencsés-gombás kakaspörkölt medvehagymás nokedlivel Hozzávalók: 1 kg kakashús (comb), 4 gerezd fokhagyma, 4 paradicsom, 25 dkg lencse, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 vöröshagyma, 1 dl étolaj, 50 dkg gomba, 1 teáskanál só, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt paprika. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 3 tojás, 1 púpos teáskanál medvehagyma krém, csipetnyi só, 1 evőkanál étolaj. …

Lencsés-gombás kakaspörkölt medvehagymás nokedlivel Tovább »

Medvehagymás tócsni

Medvehagymás tócsni Hozzávalók: 1 kg krumpli, 25-30 dkg liszt, 2 dl aludttej (kefír), só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor medvehagyma, 2 dl tejföl. A medvehagymát csíkokra vágjuk. A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük. Összekeverjük az aludttejjel. Apránként hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, és lereszeljük hozzá a vöröshagymát is, hogy jó íze legyen. Olajozott …

Medvehagymás tócsni Tovább »