savanyú káposzta

Mezőszentgyörgy egytálétele

Mezőszentgyörgy egytálétele Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg sertészsír, 1 vöröshagyma, 10 dkg liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, só, 10 dkg rizs, 50 dkg oldalas, 50 dkg füstölt oldalas. A húsokat előfőzzük, amikor kicsit hűlt, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt. Rászórjuk a lisztet, megpirítjuk benne, majd őrölt paprikát keverünk hozzá, és […]

Mezőszentgyörgy egytálétele Tovább olvasom »

Töltött tyúk húsos töltelékkel

Töltött tyúk húsos töltelékkel, káposztás nokedlivel Hozzávalók: A tyúkhúslevesből kiszedett húsok, 4 zsemle, 20 dkg csirkemáj, 5 főtt tojás, 2 vöröshagyma, só, őrölt feketebors, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 tojás. Köret: 50 dkg savanyú káposzta, 2 fakanál sertészsír, 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 3 tojás, 1 teáskanál só, 2 dl víz. A zsemléket vízbe áztatjuk,

Töltött tyúk húsos töltelékkel Tovább olvasom »

Sült oldalas füstölt kolbásszal

Sült oldalas füstölt kolbásszal Hozzávalók: (6 főre) 60 dkg savanyú káposzta, 80 dkg füstölt oldalas, 1 vöröshagyma, 4 babérlevél, 6 gerezd fokhagyma, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál őrölt feketebors. Az oldalast egy éjszakára hideg vízben áztatjuk, hogy a sótartalmából veszítsen. Dobunk mellé babérlevelet, két gerezd vágott fokhagymát.

Sült oldalas füstölt kolbásszal Tovább olvasom »

Tojásos nokedli savanyú káposztával

Tojásos nokedli savanyú káposztával Hozzávalók: A tésztához: 25-30 dkg liszt, 3 tojás, só, 2,5 dl víz, fél deci étolaj. A rántottához: 5 tojás, 1 dl tej, só, 2 evőkanál étolaj. Tálaláshoz savanyú káposzta. Egy fazékban két liter vizet két teáskanál sóval és fél deci étolajjal felforralunk. A nokedlihez a tojásokat vízzel felverjük. Lisztet és sót

Tojásos nokedli savanyú káposztával Tovább olvasom »

Rázott káposzta

Rázott káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 60 dkg lapocka, 20 dkg füstölt tarja, 5 dkg gersli, 3 kis fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, 2 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 babérlevél, 1,5 dl lecsó, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg sertészsír. A sűrítéshez 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt. Egy fazék

Rázott káposzta Tovább olvasom »

Mangalica pecsenyehús káposztaágyon

Mangalica pecsenyehús káposztaágyon Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1,5 kilónyi lapocka és császár mangalicahús, só, 4 babérlevél, 6 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb vöröshagyma, őrölt feketebors, 20 dkg füstölt szalonna. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megsózzuk. A lecsepegtetett káposztát egy serpenyőbe tesszük, másfél deci vizet öntünk alá és lefedve, néha átkeverve

Mangalica pecsenyehús káposztaágyon Tovább olvasom »

Rakott savanyú káposzta

Rakott savanyú káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertéstarja, 2 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt szalonna, 3 dl tejföl, sertészsír, 1 dl fehérbor, só őrölt feketebors, kakukkfű, 6 db főtt burgonya, liszt a hús forgatásához. A tarját egy centis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezve félretesszük pácolódni. A megtisztított hagymát

Rakott savanyú káposzta Tovább olvasom »

Paradicsomos bableves savanyú káposztával

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kg oldalas, 1,5 kg tarja, 50 dkg füstölt sertéscomb, 4 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 liter sűrű paradicsomlé, 1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg fejtett bab, 5 babérlevél, őrölt fektebors, só, 2 zöldpaprika, 3 teáskanál fűszerpaprika, 3 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.  A sonka főzőlevéből 1

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Tovább olvasom »

Sváb töpörtyűgombócos káposzta

Sváb töpörtyűgombócos káposzta Hozzávalók: (10 főre) 3,5 kg savanyú káposzta, 1 nagy nyers csülök, 1 hasáb torma, 5 babérlevél, 70 dkg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál egész feketebors, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, só, 2 tv-paprika. Rántás: zsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 púpos evőkanál liszt, fél darab kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma. Gombóc: 1

Sváb töpörtyűgombócos káposzta Tovább olvasom »

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Hozzávalók: 50 dkg előző nap megfőzött, és áttört krumpli, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, a főzővízbe étolaj. 25 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál sertészsír, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyú káposzta, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl száraz

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Tovább olvasom »

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon Hozzávalók: 2 sertés dagadó, só, őrölt feketebors, 80 dkg darált sertéshús, 2 kis fej vöröshagyma, 4 dkg fokhagyma, 25 dkg sertészsír, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 25 dkg kenyér, 1 kg savanyú káposzta. Körethez: 1 kg burgonya. A dagadót késsel felszúrjuk, kívül-belül besózzuk. A petrezselyemzöldet felvágjuk, a

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon Tovább olvasom »

Húsos káposzta gőzgombóccal

Húsos káposzta gőzgombóccal Hozzávalók: (10 főre) 1 kg vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál majoránna, só, 3 kg savanyú káposzta, 1 kg hasaalja szalonna, 1 kg sertéscomb, 2 kg füstölt hasaalja szalonna, 2 evőkanál sertészsír. Gőzgombóc: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, só, langyos víz, fél dl étolaj. A füstölt húsokat

Húsos káposzta gőzgombóccal Tovább olvasom »