sertéslapocka

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 0,5 dl olívaolaj, hús alaplé, 2 vöröshagyma, koriander, csipetnyi őrölt kömény, 1 csokor kapor, 1 csokor menta, 1,5 dl aszúbor, 35 dkg sárgabarack, 3 evőkanál garum, 1 dl méz, 50 dkg árpagyöngy, 15 dkg főtt zöldség, só, őrölt feketebors. A húst és a vöröshagymát felkockázzuk. a hagymát elfelezve, …

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel Tovább »

Áldos

Áldos Hozzávalók: (8-10 főre) 3 filteres kamillatea, 20 dkg vöröshagyma, 80 dkg sertéslapocka, tengeri só, 1 kávéskanál orbáncfű, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál őrölt szegfűbors, 25 dkg zöldbab, 5 közepes sárgarépa, 4 nagyobb petrezselyemgyökér, 20 dkg káposzta, 20 dkg laskagomba, 25 dkg cukkini, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2 …

Áldos Tovább »

Babgulyás csipetkével

Babgulyás csipetkével Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéslapocka, 90 dkg tarkabab, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg petrezselyem, fél zellergumó, 50 dkg krumpli, 2 tv-paprika, fél karalábé, 20 dkg paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 csípős paprika, 10 dkg sertészsír. Fűszerek: 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál köménymag, 1 …

Babgulyás csipetkével Tovább »

Tardi kaszáspecsenye

Tardi kaszáspecsenye Hozzávalók: 40 dkg sertéslapocka, 20 dkg kenyérszalonna, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg lángolt kolbász, 5 dkg fűszerpaprika, 2 dkg őrölt feketebors, 1 dkg őrölt kömény, 5 dkg só, 1 paprika, 1 paradicsom. A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük. A …

Tardi kaszáspecsenye Tovább »

Zalai borítós

Zalai borítós Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál sertészsír, 10 savanyú káposzta levél, 3 tojás, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 dl fehérbor. A tésztához: 25 …

Zalai borítós Tovább »

Tunki

Tunki Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertés lapocka, 50 dkg sertésmáj, 3 evőkanál sertészsír, 3 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál feketebors, 4 teáskanál paprikakrém, 4 babérlevél, 1 csapott evőkanál só, 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg tokaszalonna. A rántáshoz: 10 evőkanál sertészsír, 10 evőkanál liszt. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy lábasban …

Tunki Tovább »

Balaton-felvidéki borsos tokány

Balaton-felvidéki borsos tokány Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 4,5 dl tejföl, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, csipetnyi majoránna, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl félédes vörösbor, margarin, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 teáskanál liszt. A galuskához: 60 dkg liszt, 4 tojás, só, víz. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apró kockákra szeljük. Egy …

Balaton-felvidéki borsos tokány Tovább »

Tárkonyos húsgombóc leves

Tárkonyos húsgombóc leves Hozzávalók: (8 főre) 80 dkg darált sertéslapocka, 1 kg gomba, 1 vöröshagyma, 3 tojás, másfél dl étolaj, 20 dkg előfőzött zöldborsó, 2 dl tejföl, 20 dkg előfőzött rizs, só, 3 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál tárkony, 1 csokor petrezselyem zöldje. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre …

Tárkonyos húsgombóc leves Tovább »

Pincepörkölt

Pincepörkölt Hozzávalók: (20 főre) 4 kg sertéslapocka, 50 dkg sertészsír, 50 dkg vöröshagyma, 5 kg burgonya, 5 dkg őrölt fűszerpaprika, 20 dkg tv-paprika, 20 dkg paradicsom, 1 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt szerecsendió, 1 kávéskanál kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, só, 2 dl vörösbor. A húst nagyobb kockákra vágjuk, …

Pincepörkölt Tovább »

Borsós káposzta

Borsós káposzta Hozzávalók: 1 füstölt csülök, egy kg sertés lapocka, fél kg szeletelt oldalas, fél liter beáztatott bab, 1 kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, só, őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál liszt. Kockákra vágjuk a füstölt csülköt, és a csonttal együtt egy nagy leveses fazékba, hideg vízbe …

Borsós káposzta Tovább »