sertéslapocka

Böllérmáj krumplival

Böllérmáj krumplival Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéslapocka, 1 kg zsírosabb tarja (dagadó), 1,5 kg abált belsőség (szív, nyelv, vese, tüdő, máj), só, 2 kg vöröshagyma, 50 dkg sertészsír. A sertéshúsokat felkockázzuk, egy nagyobb lábasba feltesszük négy púpos evőkanál zsírral, kevés sóval. Felmelegítjük, és attól függően, hogy a hús mennyi levet enged, szükség szerint öntünk […]

Böllérmáj krumplival Tovább olvasom »

Csanádpalota legényfogó levese

Csanádpalota legényfogó levese Hozzávalók: (5 főre) 50 dkg sertéslapocka, 2 vöröshagyma, sertészsír, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 kis zellergumó, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyem-és zellerzöld, tárkony, kapor, 2 dl 20%-os főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 citrom. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A megpucolt gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk. A hagymát egy fakanálnyi

Csanádpalota legényfogó levese Tovább olvasom »

Tejfölös répa

Tejfölös répa Hozzávalók: (8 főre) 1 kg sertéslapocka, 1 füstölt csülök, 2 kg savanyított répa, 3 evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 vöröshagyma. Rántás: 1 púpos fakanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika. Habarás: 4 evőkanál

Tejfölös répa Tovább olvasom »

Tepsis töltött káposzta

Tepsis töltött káposzta Hozzávalók: (8 főre) 1 kg szálas savanyú káposzta, 1 fej savanyú káposzta levél, 2,5 dl rizs, 2 tojás, 1 kg darált sertéslapocka, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 40 dkg főtt, füstölt csülök, 3 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. Rántás: 4 evőkanál liszt, 2 fakanál zsír, 2

Tepsis töltött káposzta Tovább olvasom »

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 0,5 dl olívaolaj, hús alaplé, 2 vöröshagyma, koriander, csipetnyi őrölt kömény, 1 csokor kapor, 1 csokor menta, 1,5 dl aszúbor, 35 dkg sárgabarack, 3 evőkanál garum, 1 dl méz, 50 dkg árpagyöngy, 15 dkg főtt zöldség, só, őrölt feketebors. A húst és a vöröshagymát felkockázzuk. a hagymát elfelezve,

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel Tovább olvasom »

Áldos

Áldos Hozzávalók: (8-10 főre) 3 filteres kamillatea, 20 dkg vöröshagyma, 80 dkg sertéslapocka, tengeri só, 1 kávéskanál orbáncfű, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál őrölt szegfűbors, 25 dkg zöldbab, 5 közepes sárgarépa, 4 nagyobb petrezselyemgyökér, 20 dkg káposzta, 20 dkg laskagomba, 25 dkg cukkini, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2

Áldos Tovább olvasom »

Pecsenyka töltött krumplival

Pecsenyka töltött krumplival Hozzávalók: (8 főre) 3 kg vegyes sertéshús: lapocka és tarja. 20 dkg zsír, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kisebb fej fokhagyma, őrölt feketebors, 4 kávéskanál só, 1 csípős zöldpaprika, 2 dl abalé, 1 babérlevél, 2 dl száraz fehérbor. A töltött krumplihoz: 16 közepes krumpli, 1 nagyobb lila hagyma, 10 dkg

Pecsenyka töltött krumplival Tovább olvasom »

Babgulyás csipetkével

Babgulyás csipetkével Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéslapocka, 90 dkg tarkabab, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg petrezselyem, fél zellergumó, 50 dkg krumpli, 2 tv-paprika, fél karalábé, 20 dkg paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 csípős paprika, 10 dkg sertészsír. Fűszerek: 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál köménymag, 1

Babgulyás csipetkével Tovább olvasom »

Tardi kaszáspecsenye

Tardi kaszáspecsenye Hozzávalók: 40 dkg sertéslapocka, 20 dkg kenyérszalonna, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg lángolt kolbász, 5 dkg fűszerpaprika, 2 dkg őrölt feketebors, 1 dkg őrölt kömény, 5 dkg só, 1 paprika, 1 paradicsom. A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük. A

Tardi kaszáspecsenye Tovább olvasom »

Zalai borítós

Zalai borítós Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál sertészsír, 10 savanyú káposzta levél, 3 tojás, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 dl fehérbor. A tésztához: 25

Zalai borítós Tovább olvasom »

Tunki

Tunki Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertés lapocka, 50 dkg sertésmáj, 3 evőkanál sertészsír, 3 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál feketebors, 4 teáskanál paprikakrém, 4 babérlevél, 1 csapott evőkanál só, 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg tokaszalonna. A rántáshoz: 10 evőkanál sertészsír, 10 evőkanál liszt. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy lábasban

Tunki Tovább olvasom »

Balaton-felvidéki borsos tokány

Balaton-felvidéki borsos tokány Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 4,5 dl tejföl, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, csipetnyi majoránna, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl félédes vörösbor, margarin, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 teáskanál liszt. A galuskához: 60 dkg liszt, 4 tojás, só, víz. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apró kockákra szeljük. Egy

Balaton-felvidéki borsos tokány Tovább olvasom »