tarhonya

Örményesi lábszárpörkölt házi tarhonyával

Örményesi lábszárpörkölt házi tarhonyával Hozzávalók: (25 főre) 6 kg marhalábszár, 2,5 kg vöröshagyma, 2 nagy tv-paprika, 1 zöld csípős paprika, 5 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál csípős paprika, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál majoránna, 3 evőkanál só, fél teáskanál őrölt szegfűbors, 6 gerezd fokhagyma, 20 dkg sertészsír. Köret: 2,5 kg …

Örményesi lábszárpörkölt házi tarhonyával Tovább »

Zúza pörkölt

Zúza pörkölt Hozzávalók: 60 dkg csirkezúza, 15 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, ½ teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál majoránna, 20 dkg tarhonya, 3 dl félszáraz fehérbor. A szalonnát felkockázzuk, beletesszük a bográcsba, kisütjük a zsírját. A vöröshagymát …

Zúza pörkölt Tovább »

Ludaskása tarhonyával

Ludaskása tarhonyával Hozzávalók: 1,5 kg libahús (zúza, szárnyközép, láb, szív), 1 dl libazsír, 2 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál egész kömény, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, 40 dkg tarhonya, további 5 evőkanál libazsír. A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A húsféléket kisebbekre aprítjuk. Egy lábasban …

Ludaskása tarhonyával Tovább »

Pásztor tarhonya

Pásztor tarhonya Hozzávalók: 2 vöröshagyma, fél evőkanál sertészsír, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, 30 dkg burgonya, 40 dkg házi tarhonya, 2 csapott evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1,5 liter víz. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát és a kolbászt is felaprítjuk. A zsírt felolvasztjuk, lesütjük benne a hagymát és a …

Pásztor tarhonya Tovább »

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves Hozzávalók: 1 újhagyma, 1 sárgarépa, só, 1 evőkanál cukor, 7 dl paradicsomlé, csipetnyi őrölt feketebors, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 csokor bazsalikom, pár szál zeller zöld – és oregano, 2 evőkanál tarhonya. A sárgarépát meghámozzuk. A hagymát apróra kockázzuk, beletesszük egy lábasba, és ráreszeljük a sárgarépát. Öntünk …

Bazsalikomos paradicsomleves Tovább »

Zöldséges sertésragu tarhonyával

Zöldséges sertésragu tarhonyával Hozzávalók: (6 főre) 50 dkg tarhonya, 60 dkg sertés lapocka, 25 dkg füstölt mangalica szalonna, 3 gomba, 2 zöldpaprika, 3 vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 sárgarépa, 1 evőkanál mangalicazsír, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 csípős paprika, 1 petrezselyemgyökér, fél karalábé, 2 gerezd …

Zöldséges sertésragu tarhonyával Tovább »

Szalontüdő Pisti módra, petrezselymes tarhonyával

Szalontüdő Pisti módra, petrezselymes tarhonyával Hozzávalók: 1 sertéstüdő, 2 szív, 3 nyelv, 4 db citrom, 3 gerezd fokhagyma, 4 vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 6 babérlevél, 6 egész fűszerpaprika, 1 teáskanál egészbors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 4 karika csípős paprika, 1 teáskanál mustár, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 50 dkg tarhonya, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 …

Szalontüdő Pisti módra, petrezselymes tarhonyával Tovább »

Gombás tokány tarhonyával

Gombás tokány tarhonyával Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír, 50 dkg sertéskaraj, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, fél dl fehérbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 20 dkg tarhonya. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és egy fakanál zsírban elkezdjük pirítani. Egy …

Gombás tokány tarhonyával Tovább »

Kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbőrrel

Kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbőrrel Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só. A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt – hogy ne essen szét …

Kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbőrrel Tovább »

Tirpák tarhonya

Tirpák tarhonya Hozzávalók: 40 dkg húsos szalonna, 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál sertészsír, fél karalábé, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 paradicsom, 30 dkg tarhonya, 2 fakanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A szalonnát és a kolbászt kisebb kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban a sertészsíron elkezdjük pirítani. A …

Tirpák tarhonya Tovább »

Kávai lecsó

Kávai lecsó Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, fél …

Kávai lecsó Tovább »

Göngyölt pörkölt tarhonyával

Göngyölt pörkölt tarhonyával Hozzávalók: 1 kg pulykazúza, 1 kg sertéscomb, őrölt paprika, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, 6 gerezd fokhagyma, 5 fakanálnyi sertészsír, 2 vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 kg tarhonya. A zúzát csíkokra vágjuk. A sertéshúsból kisebb szeleteket vágunk, ezeket kiklopfoljuk, és átsózzuk. A nyesedék húsokat ledaráljuk, és befűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt …

Göngyölt pörkölt tarhonyával Tovább »