pogácsa

Babos, töpörtyűs pogácsa

Babos, töpörtyűs pogácsa Hozzávalók: (1 sütőtepsi pogácsához) 25 dkg liszt, 10 dkg főtt, áttört bab, 10 dkg darált tepertő, 1 púpos evőkanál sertészsír, 2,5 dkg élesztő, 0,7 dl tejföl, 1 tojás, só, 20-25 babszem a díszítéshez, 1 tojás a kenéshez. A lisztet tálba szórjuk, elkeverjük a sóval. A langyos tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet […]

Babos, töpörtyűs pogácsa Tovább olvasom »

Tépkedős krumplis pogácsa

Tépkedős krumplis pogácsa Hozzávalók: (2 normál tepsihez) 1 kg krumpli, 3 púpos evőkanál sertészsír, 1 evőkanál só, 30-40 dkg liszt. Tetejére olvasztott zsír, kínáláshoz tejföl. A krumplit héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Eldolgozzuk benne a zsírt, megsózzuk. Két tepsit kizsírozunk, a tésztát elfelezzük, és a tepsik aljában kb. egy centi vastagra szétnyomkodjuk.

Tépkedős krumplis pogácsa Tovább olvasom »

Kenyérpogácsa

Kenyérpogácsa Hozzávalók: 1kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál só, 7 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, víz. A tepsihez 1 evőkanál zsír. Az élesztőt kevés langyos vízzel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, belehintjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és annyi langyos vízzel dagasztjuk, hogy lágy kenyértésztát kapjunk. A

Kenyérpogácsa Tovább olvasom »

Magyarborsos pogácsa

Magyarborsos pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 1 kefir, 3 evőkanál tejföl, 2 csapott teáskanál só, fél sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 1 tojás a kenéshez. Egy tálba beleöntjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, hozzáadjuk a zsírt, a kefirt, a tejfölt, szórunk bele borsot, sót, és az egészet összegyúrjuk. Hét cipót alakítunk

Magyarborsos pogácsa Tovább olvasom »

Töpörtyűs sajtos pogácsa

Töpörtyűs sajtos pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg darált töpörtyű, 2 dl tejföl, 1 púpos evőkanál sertészsír, 3,5 dkg élesztő, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 teáskanál cukor, 1 evőkanál só, 4 evőkanál száraz fehérbor, 10 dkg trappista sajt. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, teáskanálnyi lisztet, és rámorzsoljuk az élesztőt. Amíg kel, a

Töpörtyűs sajtos pogácsa Tovább olvasom »

Túrós sütőporos pogácsa

Túrós sütőporos pogácsa Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 teáskanál só, fél sütőpor, 1 tojás a kenéshez. Egy tálba beleborítjuk a lisztet, a sütőport, a sót és túróval összekeverjük. Margarinnal alaposan kigyúrjuk. Gyúródeszkára borítjuk, ott állítjuk össze a tésztát. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, késsel bevágjuk a tetejét, felvert tojással átkenjük, majd

Túrós sütőporos pogácsa Tovább olvasom »

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel Hozzávalók: 15 dkg vaj, 2 evőkanál frissen vágott levendulavirág, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál reszelt étcsokoládé, a tetejére 1 tojás sárgája. A liszthez először a sütőport, majd a túrót, a vajat, és a felvert tojást adjuk. A levendula virágot

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel Tovább olvasom »

Töltött pogácsa

Töltött pogácsa Hozzávalók: 60 dkg liszt, 60 dkg krumpli, 20 dkg zsír, 1,5 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 3 teáskanál só, 2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt paprika. Töltelék: 30 dkg darált lapocka, 1 kis fej vöröshagyma, sertészsír, só, őrölt feketebors, 4

Töltött pogácsa Tovább olvasom »

Krumplis, kelt pogácsa

Krumplis, kelt pogácsa Hozzávalók: 1 közepes krumpli, 75 dkg liszt, 1 evőkanál só, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 dl tej, 1 tojás, 1 evőkanál sertészsír. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult, a levében áttörjük. A langyos tejbe cukrot szórunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk.

Krumplis, kelt pogácsa Tovább olvasom »

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa Hozzávalók: (1 sütőtepsihez) 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 dl tejföl, 25 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, 1 tojás sárgája, 2 csepp ecet, 1 dl tej, 25 dkg margarin. A tetejére 1 tojás, szezámmag. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, a sóval és

Sajtos pogácsa Tovább olvasom »

Diós pogácsa

Diós pogácsa Hozzávalók: 65 dkg liszt, 15 dkg vágott dió, 15 dkg margarin, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál só, 4 púpos evőkanál tejföl. A tetejére 1 tojás. A tejet meglangyosítjuk, a cukorral és az élesztővel kelni hagyjuk. A lisztbe beleszórjuk a durvára vágott diót,

Diós pogácsa Tovább olvasom »

Mákos pogácsa

Mákos pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 15 dkg darált mák, 2 (bocoknyi) evőkanál sertészsír, 1 dl tejföl, 3 tojás. A langyos tejbe fél evőkanál cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a zsírt, és összemorzsoljuk.

Mákos pogácsa Tovább olvasom »