tejföl

Regölyi tejfölös csirkehús leves

Regölyi tejfölös csirkehús leves Hozzávalók: 1 db fiatal csirke darabolva, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 nagyobb sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zeller, 1 csokor zellerzöld, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dkg zsír, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt. Csipetkéhez: 1 tojás, csipetnyi […]

Regölyi tejfölös csirkehús leves Tovább olvasom »

Sváb keltrétes szilvalekvárral

Sváb keltrétes szilvalekvárral – Zeigstrul mit csvéspn lekvár Hozzávalók: (egy tepsi réteshez) 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, 4 dl tej, sertészsír, 2 evőkanál tejföl. Töltelék: 4 dl szilvalekvár, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 citrom héja, 15 dkg búzadara, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére porcukor. A

Sváb keltrétes szilvalekvárral Tovább olvasom »

Nudli sült tejföllel

Nudli sült tejföllel Hozzávalók: 1,2 kg krumpli, só, 1 liter tejföl, 4 evőkanál sertészsír, 8 púpos evőkanál liszt. A krumplit megmossuk, lábasban kevés sóval héjában megfőzzük. Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a zsírt, ráborítjuk a tejfölt, és időnként átkeverve kb. másfél-két órán át sütjük lassú tűzön, amíg megbarnul, és a víz elpárolog belőle. Jobb a házi

Nudli sült tejföllel Tovább olvasom »

Almatorta

Almatorta Hozzávalók: tészta: 20 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 1 csapott evőkanál porcukor, 2 evőkanál tejföl, csipetnyi só. Töltelék: 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió. Öntet: 3 tojás, 12 dkg cukor, 1 dl tejföl. A forma előkészítéséhez vaj és liszt. A lisztet

Almatorta Tovább olvasom »

Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel

Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel Hozzávalók: 30 dkg kecskeorda, 1 teáskanál fahéj, 3 evőkanál cukor, 4 dl tej, 5 púpos evőkanál búzadara, 1 (bio) citrom héja, 3 evőkanál tejföl, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, ízlés szerint gyümölcs. A tejet felforraljuk a cukorral és csipetnyi sóval. Belekeverjük a búzadarát, és sűrűre főzzük. Amikor elkészült félretesszük, és teljesen

Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel Tovább olvasom »

Tócsi

Brevany – tócsi Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 5 tojás, só, 30 dkg liszt, 1 csokor medvehagyma. A sütéshez étolaj, vagy sertészsír. A tálaláshoz 2 dl tejföl. Megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük a krumplit. Fontos, hogy öreg burgonyát használjunk, ezt az ételt újkrumpliból nem lehet elkészíteni. Kinyomjuk a levét, hogy ne legyen annyira nedves, így kevesebb liszt

Tócsi Tovább olvasom »

Tunkolós

Tunge mártás – Tunkolós Hozzávalók: (10 főre) 1 kg sertéscomb, 30 dkg vöröshagyma, 15-20 dkg sertészsír, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 babérlevél, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A sertéshúst szintén kockákra vágjuk. Tíz deka zsírt

Tunkolós Tovább olvasom »

Tejfölös gombapaprikás pirított gánicával

Tejfölös gombapaprikás pirított gánicával Hozzávalók: 2 db vöröshagyma, 2 paprika, 3 paradicsom, 50 dkg vegyes erdei gomba (vargánya, galambgomba, rókagomba), 1 evőkanál zsír, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál tej, 2 teáskanál só, őrölt feketebors, őrölt kömény, csipetnyi kakukkfű, oregano, tárkony, bazsalikom és majoránna, 2 teáskanál őrölt paprika. A gánicához: 3 evőkanál zsír,

Tejfölös gombapaprikás pirított gánicával Tovább olvasom »

Nyögvenyelő

Nyögvenyelő Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl víz. A lisztet tálba borítjuk, enyhén sózzuk, ráütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, ruganyos tésztát kapjunk. Ezt két cipóra osztva pihentetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a zsírban színesre sütjük.

Nyögvenyelő Tovább olvasom »

Túrós metélt

Túrós metélt Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 6 tojás, csipetnyi só, 1 bio citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 dkg mazsola, a tálaláshoz rumos (aromás) baracklekvár. A tepsi előkészítéséhez 5 dkg vaj, három evőkanál zsemlemorzsa. A tálaláshoz porcukor. Először a

Túrós metélt Tovább olvasom »