Az Ízőrzők 2022-es epizódjaiból válogattam néhány nagyszerű ételt, hogy megkönnyítsem a karácsonyi készülődést. Mindegyik kipróbálta recept, ajánlom figyelmetekbe.
Elsőként egy szemet gyönyörködtető előétel Tolcsváról, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak.
https://www.izorzok.hu/gombaval-toltott-burgonya/
Ízletes különlegesség, mégis könnyen elkészíthető a nagyhegyesiek csirkés mazsolalevese.
https://www.izorzok.hu/mazsolaleves/
Vegyes halból készül a nagyradai halászlé.
https://www.izorzok.hu/kis-balatoni-halaszle-nagyradai-modra/
Még egy halétel Úrhidáról, ami nagyon finom. A receptben pontyból készült, de bármilyen halból megsüthetjük. Tejfölös mártogatóval és kenyérpogácsával az igazi.
https://www.izorzok.hu/kis-balatoni-halaszle-nagyradai-modra/
https://www.izorzok.hu/kenyerpogacsa/
A szárnyas ételek sorát a nagyradaiak kacsamell fasírtjával kezdjük. Azért gazdaságos, mert így elkészítve kiadósabb, nagyobb adag lesz belőle, mint ha csak kisütjük a melleket.
https://www.izorzok.hu/kacsamell-fasirt/
Körösszakálban is sütöttek kacsát. Köretként móringot – hagymás krumplit, valamint cukkinis lepcsánkot és párolt lilakáposztát ajánlottak hozzá.
https://www.izorzok.hu/sult-kacsa-moringgal-cukkinis-lepcsankkal/
Igazi karácsonyi, ünnepi étel lehet a kisgyalániak gombás-sajtos pulykamelle.
https://www.izorzok.hu/gombas-sajtos-pulykamell-toronyagyon/
Győrzámolyban rakott csirkemellet készítettek az asszonyok, ami gazdaságos, finom és szemet gyönyörködtető étel.
https://www.izorzok.hu/rakott-csirkemell/
Következzen egy sertéshús étel, amit a tolcsvaiak aszúborral bolondítanak meg, ettől lesz teljesen egyedi.
https://www.izorzok.hu/tolcsvai-sertesszelet-aszuborral/
Az édességek sorát a kisgyalániak almával és pudinggal felturbózott mákosgubájával indítom.
https://www.izorzok.hu/almas-pudingos-makosguba/
A foktőiek rakott tésztájában minden benne van, ami karácsonyivá teszi: dióval, mákkal, kétféle lekvárral ízesítve készítik. A végeredmény biztosan bárkit rabul ejt.
https://www.izorzok.hu/rakott-teszta/
A főzött krém, és a kétféle színű piskóta a kávási Zala kocka sikerének titka.
https://www.izorzok.hu/zala-kocka/
Végül pedig egy aprósütemény. Helyi különlegesség Győrzámolyból a lekvárral gazdagított hókifli, azaz szigetközi leveles, diós kifli.
https://www.izorzok.hu/szigetkozi-dios-kifli/